Kohus määras rahulolematule Mäkinenile trahvi, kuid rallilegend pääses Rootsi kardinatest

Postimees Sport
Copy
Tommi Mäkinen (vasakul).
Tommi Mäkinen (vasakul). Foto: Mihkel Maripuu

Soome ringkonnakohus määras neljakordsele autoralli maailmameistrile ja endisele Toyota tiimipealikule Tommi Mäkinenile 46 800 euro suuruse rahatrahvi, sest vassis kolme aasta eest liiklustrahvi protokollis oma sissetulekuga.

Kohtuotsusest tuli välja, et Mäkinen ei andnud võimudele 2019. aastal oma sissetulekute kohta õiglast infot. 2019. aasta lõpus jäi toona Toyota rallitiimi pealiku kohuseid täitnud Mäkinen Kesk-Soomes Toivakal vahele kiiruseületamisega, kui kihutas 100 km/h piirkiirusega alas 149 km/h.

Algselt määrati talle 37 000 euro suurune trahv, kuid Mäkinen täpsustas hiljem, et tema sissetulekud on drastiliselt vähenenud ja trahv kahanes 3000 eurole.

Dokumentide põhjal ütles ta, et teenib ühes kuus umbes 10 000 eurot. Tuludeklaratsioon rääkis aga muud juttu ning tuli välja, et ta teenib kuus keskelt läbi 62 033 eurot.

Iltalehti, kes tõi kogu saaga mõne aja eest avalikkuse ette, lisas, et kohtuotsus pole veel lõplik. Nende andmetel väljendas Mäkinen otsuse üle rahulolematust.

Esimene kohtuistung toimus täpselt nädal tagasi ning siis eitas Mäkinen talle esitatud süüdistusi. «Sõna «pettus» puudub minu sõnavarast. Ma ei aktsepteeri seda iseenda ega kellegi teise poolt,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles