Itaalia suusatäht avaldas, et tal poleks Venemaa MK-etapi vastu midagi

Karl Mihkel Eller
Copy
Federico Pellegrino.
Federico Pellegrino. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Suusasprinter Federico Pellegrino avaldas, et temal poleks kolme nädala pärast Venemaal Tjumenis toimuval MK-etapil osalemise vastu midagi. 31-aastane itaallane valmistus käimasolevaks hooajaks ette koos Venemaa suusakoondisega Markus Krameri ja Sergei Turjševi käe all. Alles reede pärastlõunal otsustas Rahvusvaheline suusaliit (FIS), et Venemaalt võetakse ära kõik selleks hooajaks planeeritud võistlused.

Kuigi maailmameister ja kahel korral olümpiahõbeda võitnud Pellegrinol on Venemaa suusatajatega tihedad suhted, siis ei usu ta, et 18.-20. märtsini planeeritav MK-etapp meie idanaabri juures toimuks.

«Ma arvan, et seda MK-etappi Venemaal ei toimu, põhjusi nägime neljapäeval. Tean, et sporti ja poliitikat ei tohiks ühte patta panna, kuid elame maailmas, kus kõik on omavahel seotud. Me kõik tahame rahu,» ütles Pellegrino neljapäeval Iltalehtile.

Samas, isiklikult poleks Pellegrinol Venemaal võistlemise vastu midagi ning ta kuuletub Rahvusvahelisele suusaliidule (FIS). «Teen nagu FIS ütleb. Kui FIS arvab, et Venemaal on ohutu ja normaalne suusatada, siis sinna ma lähen. Talitasin samamoodi ka koroonaajal. Ma usaldan nende otsustusvõimet.»

Varasemalt oli FIS teatanud, et Venemaa rünnak Ukrainale nende plaane ei muuda ja selleks nädalaks planeeritud kaks MK-etappi Venemaal toimuvad. Selgus aga, et ülejäänud maailma sportlased polnud sama meelt ja suusakrossi MK-etapi kvalifikatsioonis tulid rajale vaid Venemaa sportlased.

Pellegrino võitis Pekingi taliolümpial sprindis hõbeda, sama karva medali teenis ta ka neli aastat tagasi Pyeongchangis. 2017. aasta Lahti MMilt pärineb tema ainus tiitlivõistluste kuld, samuti sprindis. Kokku on tal MMidelt võidetud veel kaks hõbedat ja sama palju pronksmedaleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles