Maailma võrkpalliliit ei kavatsegi Venemaalt MMi ära võtta. Pevkur saatis protesti Euroopa alaliitu

Postimees Sport
Copy
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Eero Vabamägi

Ukrainat rünnanud venelased jäävad järjest ilma erinevate spordivõistluste korraldamisest. Rahvusvaheline võrkpalliliit (FIVB) ei plaani aga sama trendi jätkata.

Venemaa peaks korraldama tuleval suvel 26. augustist – 11. septembrini kümnes linnas MMi finaaliturniiri. FIVB kinnitas eile, et vaatamata Ukrainas puhkenud sõjale jätkavad nad endise plaani kohaselt.

«FIVB jätkab tihedat koostööd Venemaa võrkpalliliiduga, et korraldada plaanipäraselt nii MMi kui ka erinevaid rannavõrkpallivõistlusi. FIVB usub, et sport ja poliitika peaksid lahus püsima. Jälgime sündmuste käiku, sest kõigi osalejate tervis ja turvalisus on meile peamine,» seisis avalduses.

Paljud on sellise otsuse peale pahameelt avaldanud. Ka Eesti võrkpalliliit toetab ukrainlaste võitlust oma vabaduse nimel. Lisaks toetatakse Ukraina ettepanekut viia võrkpalli MM-finaalturniir Venemaalt mujale ning Venemaa võistkondade eemaldamist kõikidest rahvusvahelistest sarjadest. Meie võrkpalliliidu president Hanno Pevkur on vastavasisulise ettepaneku saatnud ka Euroopa alaliidu presidendile Aleksandar Boričicile.

Kannatanuid otsustas toetada ka Tartu Bigbanki klubi. Taaralinnas täna peetavate Balti liiga medalimängude tulu annetatakse Ukraina heaks. 

Kel pole võimalik siiski A.Le Coq Sport spordimaja külastada, saab kohtumisi vaadata Postimehe vahendusel. Kell 15 kohtuvad proksimatšis Pärnu Võrkpalliklubi ja Gargždai Amber-Arlanga. Kolm tundi hiljem lähevad finaalis vastamisi Tartu Bigbank ja TalTech.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles