Kodulinna Harkivi purustused ei võimalda suusatajal paraolümpia kaht kuldmedalit nautida

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Oksana Masters
Oksana Masters Foto: Xue Yuge/ZUMA Press/Scanpix

Pekingi paraolümpial nii laske- kui ka murdmaasuusatamises poodiumi kõrgeimale astmele kerkinud Oksana Masters tunnistas, et kodumaal käiv sõda ei võimalda tal kuldmedalitest rõõmu tunda.

«Mul on väga raske leida endas seda kirge ja tunda rõõmu oma saavutuste üle siin paraolümpial, kui mu kallis kodumaa on sõjas. Tunnen ennast isekana, abituna ja veidi isegi süüdi, et siin olen,» kirjutas ta ühismeediasse. 

Lisaks pöördus Tšornobõli tuumakatastroofi tõttu puudega siia ilma sündinud Masters, kes oma päris vanemate poolt hüljati ning kes sai kasuperre alles seitsme aastaselt, inimeste poole lootuses, et nad keerulisel ajal lapsi ei unustaks. 

«Tahan teha kõik endast oleneva, et ühtegi last ei jäetaks hätta. Ma tean väga hästi, mis tunne on olla puudega laps Ukrainas, riigis, kus meditsiiniline abi oli nõrk juba varemgi. Rääkimata nüüd, kui seal käib sõda,» kirjutas ta ning kutsus inimesi toetama heategevusorganisatsiooni No Child Forgotten.

Masters sündis praegu Venelaste pommirahe all olevas Harkivi linnas, kuid lapsendati seitsme aastaselt ameeriklanna poolt, mistõttu võistleb praegu USA lipu all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles