FOTO Joonas Tamme endisest kodustaadionist on järel pommiauk

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Mihhail Geraskevitši foto Juri Gagarini staadionist pärast venelaste pommitamist.
Mihhail Geraskevitši foto Juri Gagarini staadionist pärast venelaste pommitamist. Foto: Facebook

Eesti jalgpallikoondise keskkaitsja Joonas Tamme endise tööandja Tšernihivi Desla kodustaadionist pole pärast venelaste pommitamist suurt midagi alles.

Juri Gagarini nimeline staadion mahutas 12 000 pealtvaatajat. Ent tegu polnud pelgalt jalgpallistaadioni, vaid spordikompleksiga. Nimelt kasutasid staadionit ka kergejõustiklased, tõstjad ja poksijad.

Esimesed kahjustused Ukraina sõjas sai staadion 6. märtsil. Neli päeva hiljem lasti staadionile 500-kilogrammine pomm. Päev pärast pommitamist rüüstasid venelased staadioniruume.

Ukraina bobikelgutamise ja skeletoni liidu president Mihhail Geraskevitš jagas sotsiaalmeedias fotot, kus seisab keset staadionit oleva kuue meetri sügavuse pommiaugu kõrval. 

«Moskva fašistid kukutasid staadionile 500-kilogrammise pommi. Tõstjad, kergejõustiklased, jalgpalluri ja teiste spordialade esindajad kandsid endaga sellel hubasel staadionil pikki traditsioone ja saavutusi. See kõik tekitab kurbust, mis on muutunud raevuks. Venemaa sportlased ei tohiks mitte kunagi enam rahvusvahelistel võistlustel osaleda,» kirjutas Geraskevitš pildi juurde.

Lähedasem side Juri Gagarini staadioniga on Eesti jalgpallikoondislasel Tammel. Nimelt mängis ta 2020. ja 2021. aastal Ukraina klubi Tšernihivi Deslas, kellele see areen oli kodustaadioniks.

Tšernihivis asuv staadion pärast venelaste pommitamist. 
Tšernihivis asuv staadion pärast venelaste pommitamist. Foto: CHERNIHIV REGIONAL STATE ADMINISTRATION PRESS SERVICE / HANDOUT/SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles