Euroliiga kohtunik sai jabural põhjusel hundipassi

Karl Mihkel Eller
Copy
Benjamin Barth (vasakul) ja endine Bambergi Brose peatreener Federico Perego. Mõlemal mehel on habe, kuid üks neist sai seetõttu tippliigast hundipassi.
Benjamin Barth (vasakul) ja endine Bambergi Brose peatreener Federico Perego. Mõlemal mehel on habe, kuid üks neist sai seetõttu tippliigast hundipassi. Foto: imago images/isslerimages/Scanpix

Saksa korvpallikohtunik Benjamin Barth pole Euroliiga mänge saanud vilistada alates sügisest, kuna ta keeldus habet raseerimast. Kohtunik süüdistas Euroliigat diskrimineerimises.

43-aastane sakslane avaldas, et treeneritele ei meeldinud tema habe. «Richard Stokes (Euroliiga vanemkohtunik - toim) selgitas mulle, et peatreeneritele ja spordidirektoritele ei meeldi habe ja nad kaebavad selle üle» ütles Barth Frankfurter Allgemeine Zeitungile.

Sakslasest kohtunik keeldus habet maha ajamast isegi pärast seda, kui teda oli korduvalt palutud. «Ma ei saa aru, mis valesti on. Mis vahet sellel on, kas ma raseerin või mitte? See on diskrimineerimise vorm. Kuigi ma tahaksin Euroliiga kohtunik olla, siis sellega ma leppida ei saa,» põhjendas Barth oma otsust.

Mees ütleb, et oma õigust ta enam taga ei aja, kuid tahab, et sellised asjad tulevikus enam ei korduks. «Kas organisatsioon päriselt muutub, seda saame hiljem teada. Kuid on oluline, et avalikkus sellest protsessist teaks,» lisas Barth.

Kuigi Euroliigas pole talle enam mänge usaldatud, siis jätkab ta kohtunikutööd Saksamaa kõrgliigas. Tundub, et seal ei mängi habeme pikkus mingit rolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles