Eestlanna hakkab vastutama Rootsi laskesuusatamise tuleviku eest

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kui sportlasena jäi Elisabeth Juudasel maailma tipp puudutamata, siis treenerina on ta tõusnud Rootsi laskesuusatamise järelkasvukoondise etteotsa.
Kui sportlasena jäi Elisabeth Juudasel maailma tipp puudutamata, siis treenerina on ta tõusnud Rootsi laskesuusatamise järelkasvukoondise etteotsa. Foto: Rootsi Laskesuusatamise Föderatsioon

Eestlastele on ikka meeldinud võimaluse korral teiste riikide medalitest natukene endale ampsata. Olgu selleks siis Tokyo olümpial hõbeda kaela saanud Rivo Vesiku juhendatud rannavõrkpallurid või meie lumelauduri Kadri Pihla-Vaultier’ prantslasest abikaasa Pierre, kes tulnud lumelauakrossis koguni kahekordseks olümpiavõitjaks. Kui kõik hästi läheb, pole välistatud, et varsti saame «omaks» pidada ka Rootsi laskesuusatajate tulevasi autasusid.

Nimelt hakkab endine Eesti koondislane Elisabeth Juudas (33) ühes Ola Ravaldiga juhendama Rootsi laskesuusatajate järelkasvutiimi, mida seal maal tuntakse Team Autoexperteni nime all.

Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb ajaratas esmalt kerida 2011. aastasse, kui toona Tartu Ülikoolis magistriõppe esimesel kursusel kehalise kasvatuse õpetajaks ja treeneriks tudeerinud Juudas teenis Erasmuse programmi abil võimaluse veeta suvine praktika Kesk-Rootsi ülikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles