BLOGI Verstappen kasutas Leclerci katkestamise oivaliselt ära ja võitis Hispaania GP

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen võitis paljude enda fännide ees Hispaania GP.
Max Verstappen võitis paljude enda fännide ees Hispaania GP. Foto: NACHO DOCE/Scanpix

F1 karussell on jõudnud tagasi Euroopasse ning sel nädalavahetusel sõideti Hispaania GP. Parimalt stardikohalt läks võistlustulle Ferrari esisõitja Charles Leclerc, kes oli Hispaanias pidurdamatu, ent oli sunnitud tehniliste probleemide tõttu katkestama. Võistluse võitis Max Verstappen, kes tõusis ka MM-sarja üldliidriks.

Enne võistlust:

Euroopasse naasnud F1 karussell jätkus Hispaanias, ent endiselt on parimas hoos Ferrari sõitjad. Nende esipiloot Charles Leclerc näitas konkurentidele tagatulesid kõikidel vabatreeningutel ning tegi seda ka kvalifikatsioonis.

Seejuures ebaõnnestus Leclerc kvalifikatsiooni otsustava perioodi alguses, ent suutis end rehabiliteerida ja viimasel hetkel parima aja välja sõita. Nõnda on MM-sarja üldliidril võimalus teha täiesti ideaalne nädalavahetus, kui ta peaks võitma veel ka võistluse ning tegema kiireima ringi.

Liiga kerge siiski Leclerci elu pole, kuna tema kõrvalt läheb rajale valitsev maailmameister Max Verstappen, kes kurtis kvalifikatsioonis, et tema vormelil kadus jõud ära. Nõnda jäi hollandlasel otsustav ring sõitmata.

Hispaania GP tõotab tulla igatahes ülipõnev, kuna konkurentsis on tagasi ka Mercedesed, kes näitasid vabatreeningutel selget edasiminekut. George Russel alustab homset võistlust seejuures neljandalt kohalt ning Lewis Hamilton kuuendalt positsioonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles