MM-sarja esindaja: mõned sõitjad on ehk unustanud, et nad on WRCs selleks, et aidata autosid müüa (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Rally Estonia avatseremoonial ei saanud kurta vähese publiku üle.
Rally Estonia avatseremoonial ei saanud kurta vähese publiku üle. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

WRC Promoteri võistluste juht Simon Larkin ütles Postimehele, et Rally Estonial toimunud mitmed promoüritused on tervitatavad. Samas, sõitjad ei võta neid alati rõõmuga vastu ning võiksid Larkini meelest pigem mõelda, et iga nende tegu toob WRCsse uut publikut.

Teravam silm märkas, et enne Rally Estonia algust toimus Tartus ja selle lähedal mitmeid rallisõitjaid kaasanud promotsiooniüritusi. Eesti esitennisist ja maailma teine reket Anett Kontaveit mängimas tennist Pierre-Lous Loubet’iga ERMi katusel ja osalemas testikatsel Ott Tänaku kaardilugejana, juhtimaks tähelepanu septembri lõpus esimest korda Tallinnas toimuvale naiste WTA tenniseturniirile Tallinn Open.

Lisaks veel disc golf'i mängimine Tehvandi hüppemäel, WRC tiimipealikud võidu kihutamas retro ralliveoautodega, ja sõitjate külastus Ahhaa teaduskeskusesse toomaks esile Tartu kui ülikoolilinna ja Eesti kui tugeva tehnoloogia iduettevõtete riigi mainet.

Larkin tunnustas Rally Estonia korraldajaid suursuguse eelprogrammi eest, kuid tõi välja, et mõned tiimid ja sõitjad pole selliste erikoeliste PR-ürituste fännid. «Pean aga mainima, et kaks tiimi on Rally Estonial toimunud ja toimuvaid promotsiooniüritusi aktiivselt toetanud. Siin kokkupandud programm on erakordne. Tahame, et teised rallid ja tiimid õpiksid, et sellega tuleb leppida, eriti sõitjatel,» selgitas Larkin.

Ta lisas, et suurt palka teenivad rallisõitjad saaksid teha veel rohkem, et rallit populariseerida. «See on äri. Mõned tippsõitjad on ehk unustanud, et nad on WRCs selleks, et aidata autosid müüa. See pole lihtsalt sport. Me peame andma lisandväärtust, et haarata WRCsse erinevat publikut,» ütles ta. Kinnitamata andmetel on WRCs aastas miljonipalka teenimas viis sõitjat, nende seas ka Ott Tänak.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles