Sisepinged Hyundais? Tänak vastas Neuville'ile: me ei peaks omavahel võitlema. Ma ei tea, mis tal arus oli

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Hyundai mehed olid Belgia rallil kihutamas kaksikvõidu suunas, kuid pärast Thierry Neuville'i katkestamist liidrikohalt on trumbid Ott Tänaku käes.

Pealtnäha sujus päev kenasti. Esialgu tõusis liidris Tänak, siis Neuville, kuid Toyota meest Elfyn Evansit pudrukausi juurde ei lastud. Sündmused hakkasid hargnema lõunapausi eel, mil Tänak kurtis, et tema Hyundail on probleeme ülekandega.

Veidi pärast seda esines Neuville huvitava avaldusega, süüdistades Tänakut vassimises. «Ma pole eriti kindel, et tal on tõesti probleemid. Kui temal on mured, siis mina sõidan vaid kolme silindriga,» irvitas belglane 12. katse järel antud intervjuus. «Aga see on tore mäng. Me kõik tahame ju võidu eest heidelda.»

Nii mõnedki arvavad, et karma sai koduradadel sõitnud Neuville'i kätte. Ta läks 15. katsele vastu 17,2-sekundilises edus, kuid sõitis siis rajalt välja ja oli sunnitud katkestama. Nõnda lõpetaski päeva liidrina Tänak, kes edestab Evansit 8,2 sekundiga.

«Ma ei teagi... Nagu ta enne ütles, siis ilmselt mu autol polnudki midagi viga. Ma ei tea... kahju, et see juhtus. Aga tiimisiseselt ei peaks me teineteise vastu võitlema, vaid teistega. Ma ei tea, mis tal arus oli,» kõlas päeva lõpus Tänaku vastulause Neuville'ile.

Meediaalas lisas ta veidi hiljem: «Ma ei oska ette kujutadagi, mis võis olla sellise kommentaari tagamõte. Aga mis seal ikka. Mind eriti ei huvita ka.»

Üldiselt oli Tänak päevaga rahul. «Hommikul oli ülekandega mure, aga lõunal saime selle hooldusalas ära vahetada. Õhtul pidime harjuma uue seadistusega, aga lõpuks saime sellega hakkama,» arutles ta.

«Homne tuleb kõike muud kui lihtne! Sama seis nagu Soomes. Hommikul tuleb kindlasti suruda, aga head ajad ei tule lihtsalt. Elfyn on tubli olnud, peame kõvasti pingutama.»

Belgia ralli jätkub homme hommikul kell 9.43.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles