Hyundai tiimipealik: Otile meeldib meie närvidega mängida

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
2022 FIA World Rally Championship
Round 09, Ypres Rally Belgium
18-21 August 2022

Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 N Rally1, Julien Moncet

Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
2022 FIA World Rally Championship Round 09, Ypres Rally Belgium 18-21 August 2022 Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 N Rally1, Julien Moncet Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Hyundai autorallitiimi juhi kohusetäitja Julien Moncet tunnistas, et ta pabistas Belgia etapil lõpuni välja.

Lõuna-Korea autotootja võistkond võinuks mõelda ka kaksikvõidule, ent Thierry Neuville katkestas 15. kiiruskatsel. Siis jäid kohustused Ott Tänaku õlgadele, kes sai tööga väga hästi hakkama. Eestlane pareeris viimasel päeval Toyota mehe Elfyn Evansi rünnakud.

«Tundub, et Otile meeldib meie närvidega mängida. Ta tegi seda Soomes ning nüüd ka siin. Ütlen alati kogu nädalavahetuse jooksul, et ettevaatlik tuleb olla viimase hetkeni. Nägime [pühapäeva] hommikul, kuidas Adrien Fourmaux tegi väikes apsu ja lõpetas kraavis,» arutles Moncet pressikonverentsil.

«Stress püsis päris lõpuni välja. Teadsime, et Otil on siht silme ees. Ühest küljest olime tema osas üsna enesekindlad, samas ei tea kunagi ette.»

Tiimijuhil on õigus. Kui Soome rallil pidi Tänak viimasel päeval Kalle Rovanperä ees kaitsma 8,4-sekundilist edu, siis nüüd oli vahe Evansiga veel kahe sajandiku võrra väiksem. Mõlemal puhul sai 2019. aasta tšempion aga hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles