Liverpooli mehed said viimaks punni eest ja kordasid Premier League'i rekordit

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Luis Diaz (vasakul) ja Roberto Firmino lõid mõlemad kaks väravat.
Luis Diaz (vasakul) ja Roberto Firmino lõid mõlemad kaks väravat. Foto: Li Ying/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Kolme mängu järel võiduta olnud Liverpool näitas Premier League'i neljandas voorus, et kõik eelnev oli kõigest tööõnnetus ning tagus Bournemouthi võrku rekordilised üheksa palli. 

Jürgen Kloppi hoolealused asusid kohtumist juhtima juba 3. minutil, kui sihile jõudis Luis Diaz. Lisaks temale tegid avapoolajal skoori veel Harvey Elliott, Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino ja Virgil van Dijk ning poolajale läks Liverpool juba 5:0 eduseis. 

Pausilt naastes jätkati aga sealt, kus pooleli jäädi: kohe esimesel minutil kanti protokolli Chris Mephami omavärav. Seejärel virutas oma teise Firmino, jala sai valgeks Fabio Carvalho ning üheksale i-le pani 85. minutil täpid peale Diaz, enda teise tabamusega.

9:0 võiduga kordas Liverpool ühtlasi Premier League'i rekordit. Sarnase skooriga on ajaloos lõppenud veel kolm kohtumist. 1995. aastal alistas Manchester United Ipswich Town'i, 2019. aastal klohmis Leicester City Southamptonit ning mullu sai Southampton uuesti üheksaga sugeda, sedapuhku Manchester Unitedilt.

Üheksa või enam väravat on Premier League'is löödud kuuel korral ning ajaloo väravaterohkeim lahing pärineb 2007. aasta 29. septembrist kui Portsmouth alistas Readingu 7:4. 

Teised laupäevased kohtumised:

Manchester United – Southampton 1:0

Brentford – Everton 1:1

Brighton – Leeds 1:0

Chelsea – Leicester 2:1

Manchester City – Crystal Palace 4:2

Arsenal – Fulham 2:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles