Fernando Alonso tahab F1s jõuda seninägematu tähiseni

Postimees Sport
Copy
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Kahekordne maailmameister Fernando Alonso stardib sel nädalavahetusel Monzas karjääri 350. Grand Prixil. See hispaanlast väga ei huvita, sest ta tahab karjääri jooksul sõita koguni 400 MM-etappi.

41-aastane Alonso jõuab seega kannule Kimi Räikkönenile, kes on läbiaegade kogenuim F1 sõitja. Karjääri jooksul startis «Jäämees» 353 Grand Prixil. Hispaanlane avaldas, et teda selline rekord ei kõiguta. «Mind eriti ei huvita. Jõuan kindlasti 400 stardini,» ütles ta enesekindlalt, vahendas Kronen Zeitung.

Arvestades aina paisuvat F1 kalendrit, kus hooajal tehakse üle 20 stardi, siis pole Alonso eesmärk sugugi mitte võimatu. Lisaks allkirjastas ta hiljuti Aston Martiniga mitmeaastase lepingu.

Alonso on tänavu toimund 15 võidusõidust kogunud punkte 11 korral, punktitabelis on ta üheksas. Vaid seitsme punktiga on temast ees 16 aastat noorem Alpine’i tiimikaaslane Esteban Ocon.

Alonso võitis oma kaks MM-tiitlit 2005. ja 2006. aastal Renault meeskonna eest sõites ning oli teise tiitli võitmise ajal 25-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles