Venelaste naasmisele vihjanud FIS tegeleb juba aktiivselt väljaütlemise lappimisega (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venemaa suusakoondise hooldemehed küürimas puhtaks bussi, kuhu joonistati ööga peale Ukraina lipp. Põhjus on kõikidele iseenesestki mõistetav.
Venemaa suusakoondise hooldemehed küürimas puhtaks bussi, kuhu joonistati ööga peale Ukraina lipp. Põhjus on kõikidele iseenesestki mõistetav. Foto: Torstein Boee/NTB scanpix via AP/Scanpix

Suusaüldsust jahmatas sel nädalal Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) peasekretäri Michel Vioni sõnavõtt, kus too teatas, et Venemaa ja Valgevene sportlasi plaanitakse võistluskarussellile tagasi lasta ning see juhtub varem või hiljem.

Norra ringhääling (NRK) palus selle peale FISilt kohe täpsustavat kommentaari ning suusaisade Šveitsis asuvast peakontorist pandi norralaste poole teele vastus.

«FIS teeb koostööd teiste pooltega, et selgitada välja järgmised sammud, mis puudutavad Venemaa ja Valgevene sportlaste võimalikku osalemist FISi võistlustel eesootaval hooajal. See teema tuleb arutuse alla ka järgmisel FISi juhatuse koosolekul, mis leiab aset oktoobri lõpus.

Kui selle teemaga seoses on teised spordiorganisatsioonid, näiteks Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), vahepeal mingeid otsuseid langetanud, võtab FISi juhatus neid oma aruteludes kindlasti arvesse,» kulges lakooniline teade.

Samas uudises toob NRK välja, et kui FIS teeb Venemaa ja Valgevene sportlaste osas otsuse 22. oktoobril, siis Rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) on juba otsustanud agressorriikide sportlaste võistluskeeldu pikendada.

Samas on ROKi president Thomas Bach samuti viidanud, et vaikselt tasuks hakata rääkima Venemaa ja Valgevene sportlaste naasmisest rahvusvahelisele areenile.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles