Rootsi suusajuht venelaste areenile naasmisest: see oleks täiesti mõeldamatu!

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rootslased rõhutavad: Venemaa suusatajad POLE rahvusvahelisele areenile tagasi oodatud.
Rootslased rõhutavad: Venemaa suusatajad POLE rahvusvahelisele areenile tagasi oodatud. Foto: Heikki Saukkomaa via www.imago-images.de

Suusaüldsust jahmatas sel nädalal Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) peasekretäri Michel Vioni sõnavõtt, kus too teatas, et Venemaa ja Valgevene sportlasi plaanitakse võistluskarussellile tagasi lasta ning see juhtub varem või hiljem.

Prominentsete suusariikide esindajad nõnda aga ei arva. Näiteks Soome spordijuhid väljendasid võrdlemisi üksmeelselt oma seisukohta, et see ei saa juhtuda enne kui Venemaa on Ukrainast taandunud.

Sama meelt on ka Rootsi suusaliidu president Karin Mattsson. «Meie jaoks oleks see (venelaste rahvusvahelisele areenile naasmine – toim.) praegu täiesti mõeldamatu. Me ei saa väga hästi aru, miks FISi peasekretär niimoodi ütles, nagu ta ütles. Meil on antud küsimuses risti vastupidine arvamus. 

Mõistagi tuleks meil kuulata, mida ta tegelikult mõtles ja seejärel öelda, mida meie asjast arvame. Vion ütles lisaks, et peaksime järgima ka Rahvusvahelise olümpiakomitee seisukohta ning mina ei kujuta ette, et seal arvataks samamoodi (et venelased võiksid rahvusvahelisele areenile naasta – toim.). 

Seega ma ei usu, et meil tuleks praegu ülemäära muretseda, kuid siiski, ta poleks pidanud seda ütlema. See tekitab ainult frustratsiooni ja külvab segadust. Põhjamaad ja ülejäänud suusaüldsus reageerib ilmselt samamoodi nagu meie,» vahendab Expressen Mattssoni öeldut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles