Rootsi tippsuusataja: sport on Putini jaoks propaganda, me ei saa neid tagasi võistlema lasta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jens Burman.
Jens Burman. Foto: Odd Andersen

Kuigi eelmisel nädala FISi peasekretäri Michel Vioni tulele pandud Vene suusatajate MK-sarja naasmise katel on praeguseks veidi maha jahtunud, kütab teema suusaringkondades jätkuvalt kirgi.

Näiteks Rootsi suusataja Jens Burman on kategooriliselt venelaste rahvusvahelisele suusarajale naasmise vastu. «Me kõik ju näeme, kui palju sport [Venemaa presidendi Vladimir] Putini jaoks tähendab ja seda, kuidas ta kasutab seda enda propaganda jaoks ära,» sõnas omaaegne U23 vanuseklassi maailmameister usutluses Expressenile. 

«Sellest tulenevalt ei leia ma, et neid (venelasi – toim.) peaks MK-sarja tagasi lastama, vähemalt mitte ajal, kui see sõda veel käib. See oleks lihtsalt vale,» jätkas Burman.

Sama meelt oli ka 2019. aasta maailmameister Frida Karlsson: «Meie peame oma seisukoha väga selgelt välja ütlema. See (venelaste MK-sarjas eemal hoidmine – toim.) on ainus viis, et seda teha.»

Varem on Rootsi meedias sel teemal sõna võtnud ka Ebba Andersson ja William Poromaa, kes ei välistanud juhul, kui venelased peaksidki mingil põhjusel enne sõja lõppu MK-sarja naasma, ka suusavõistluste boikoteerimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles