Võimalik vaid... Hollandis? Meistrite liiga mängu eel olid väravad liiga madalad, põiklatti tõsteti kõrgemale

Toimetas Ville Arike
Copy
Arsenali mängija Vivianne Miedema (keskel) on saatnud otsustava palli Ajaxi väravasse.
Arsenali mängija Vivianne Miedema (keskel) on saatnud otsustava palli Ajaxi väravasse. Foto: GERRIT VAN KEULEN/EPA/Scanpix

Võid küll arvata, et kui lähed mängima Meistrite liiga mängu, on kõik viimase peal, kuid Londoni Arsenali jalgpallinaiskond avastas Amsterdami sealsele Ajaxile külla sõites, et päris ei ole.

Nimelt tundus Arsenali mängijatele enne kvalifikatsiooni otsustavat kohtumist, et ühe värava põiklatt on liiga madalal. Kahtlused leidsid kinnitust, vahe oli tervelt 10 sentimeetrit (lati kõrgus peab olema 244 cm). Hollandi tippklubil oli siiski võimalus tõsta latt õigele kõrgusele ja mäng saadi ära pidada.

«See oli väga kummaline kogemus. Mängida nii suure klubi, nagu Ajax vastu, ja pead enne kohtumise algust ise väravad üle mõõtma. Kui aus olla, polnud minuga midagi niisugust veel juhtunud,» vahendas BBC Arsenali peatreeneri Jonas Eidevalli imestust.

Arsenal alistas Ajaxi Hollandi staari Vivianne Miedema väravast 1:0 ja pääses koondskooriga 3:2 põhiturniirile.

Suurklubidest suutsid sama veel Madridi Real, Paris SG, Torino Juventus. Soome meister KuPS jäi Austrias sealsele St. Pöltenile alla alles lisaaja järel. KuPS oli kodus kaotanud 0:1, kuid juhtis võõrsil normaalaja järel 2:1. 118. minutil jõudis St. Pölten siiski veel korra sihile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles