Soome rallisõitja unelmate võimalus on käest libisemas

Karl Mihkel Eller
Copy
Teemu Suninen 2021. aastal Monza rallil, kus tegi oma seni ainsa stardi Hyundai i20 WRC-auto roolis. Tundub, et oma Rally1-auto debüüti peab soomlane ootama 2023. aastal.
Teemu Suninen 2021. aastal Monza rallil, kus tegi oma seni ainsa stardi Hyundai i20 WRC-auto roolis. Tundub, et oma Rally1-auto debüüti peab soomlane ootama 2023. aastal. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Hyundai rallitiim teatas sel nädalal, et ei pikenda lepingut Oliver Solbergiga. Kuluaarides hakati koheselt sahistama, keda võiks Lõuna-Korea meeskond tema asemel 2023. aastaks palgata. Meie põhjanaabrid lootsid salamisi, et kuna Solberg pidi startima hooaja viimasel rallil Jaapanis, siis võib selle võimaluse saada tänavu Hyundaiga WRC2-klassis sõitnud Teemu Suninen. Paraku tundub, et soomlase unelmate võimalus on käest libisemas.

Tänavusel ralli MM-hooajal on jäänud pidada veel kaks etappi, oktoobri lõpus Kataloonias ja järgmise kuu alguses Jaapanis. Hispaanias ohjab Hyundai i20 Rally1-autot koduradadel startiv Dani Sordo, kuid Jaapanis startiv kolmas Hyundai sõitja on veel lahtine.

Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport

Rallit.fi kirjutas, et Suninen on üks võimalikke kandidaate kolmandaks sõitjaks. Samas, Hispaania väljaanne Revista Scratch teab rääkida, et ka Jaapani etapil on Ott Tänaku ja Thierry Neuville’i tiimikaaslaseks kogenud Sordo.

Sordo on sel hooajal startinud vaid kolmel MM-rallil, kuid on kõik need lõpetanud poodiumil. Muide, aasta viimased rallid sõidetakse asfaltkattega teedel ning seal võiks paremat minekut näidata Hyundaid läbi ja lõhki tundev Sordo.

Hyundai otsingud 2023. aasta sõitjate leidmiseks on aga jätkuvalt käimas. Kuigi lepinguliselt on tiimiga seotud Neuville ja Tänak, siis meedias on spekuleeritud, et saarlane võib otsustada hoopis M-Spordi kasuks. Spekuleeritud on ka, et Hyundai võib kolmandaks sõitjaks palgata Andreas Mikkelseni või tänavu M-Spordi esisõitja rolli täitnud Craig Breeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles