USAs esimest asetust omanud Kaia Kanepi langes juba avaringis konkurentsist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Tairo Lutter

Eesti tennise teine reket Kaia Kanepi (WTA 29.) osales USAs Tyleris peetaval ITF-tenniseturniiril, kus ta omas esimest asetust. Kanepi pidi aga juba avaringi järel reketid pakkima, kuna tal tuli tunnistada Taylor Townsendi (WTA 186.) 6:3, 6:4 paremust.

Kuigi tipptennise hooaeg on põhimõtteliselt läbi – pidada jääb veel kaheksa tugevama aastalõputurniir –, siis väiksemaid mõõduvõtte veel leidub. Ühel sellistest, 80 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga võistlusel Kanepi osaleski.

Avaringis oli Kanepil selgelt olemas ka võimalused võitmiseks, ent murdepallide realiseerimisega ei saanud eestlanna hakkama. Avasetis oli Kanepil viis võimalust Townsendi servi murdmiseks, ent ükski nendest ei õnnestunud. Ameeriklanna kasutas ühe enda kuuest võimalusest ära ning seda kohe Kanepi esimeses servigeimis.

Teises setis jäi Kanepi kiiresti 2:5 kaotusseisu ning näis, et Townsend võtab kerge võidu. Nii ei läinud ning Kanepi suutis esimest korda vastase pallingu murda. 4:5 kaotusseisus omas Eesti teine reket veel murdepalli, ent seda realiseerida ei õnnestunud. Peagi pärast seda kasutas Townsend ära enda matšpalli. Kohtumine kestis tund ja 19 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles