Rootsi suusatäht on ahastuses: arstid eemaldasid minult pimesoole, kuigi see polnud vajalik (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Moa Lundgren.
Moa Lundgren. Foto: Emmi Korhonen via www.imago-images.de/Scanpix

Enne koroonaviiruse pandeemiat noorte maailmameistriks kroonitud Moa Lundgren peab ootamatult vigastuspausile jääma. Nimelt tegid arstid valearvestuse ja eemaldasid temalt pimesoole.

«Reisilt naastes tõusis nädalavahetusel mul palavik ja kõhtu tekkis tugev valu. See ulatus pimesooleni. Haiglas arvasid arstid, et mul on pimesoolepõletik, mis vajas operatsiooni,» kirjeldas 24-aastane rootslanna juhtunut kodumaa rahvusringhäälingule (SVT).

Pärast operatsiooni selgus tõsiasi, et Lundgren ei vajanudki lõikust. Muret tegi hoopis lümfisõlm, mis oli põletikuline, ent oleks operatsioonitagi paranenud. Noor naine oli mõistagi ahastuses.

«Olen väga šokeeritud, et sedasi juhtus. Tundsin end abituna, kui selgus, et arstid eemaldasid minult pimesoole, kuigi see polnud vajalik,» lisas rootslanna, keda ootab nüüd võistluspaus.

2019. aastal noorte maailmameistriks kroonitud Lundgren jääb kindlasti eemale MK-sarja avaetapist, mis toimub novembri lõpus Soomes. MK-sarjas 42 starti teinud rootslanna parimaks saavutuseks on 2019. aasta Faluni sprindivõistluse seitsmes koht. Kokku on tal õnnestunud seitse korda MK-sarjas esikümnesse tulla.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles