Toyota lubas koosseisu avaldada lähiajal. Kas Tänakule üldse jagub ruumi?

Postimees Sport
Copy
Toyota rallitiimi pealik Jari-Matti Latvala.
Toyota rallitiimi pealik Jari-Matti Latvala. Foto: Eero Vabamägi

Juhtiv ralliportaal DirtFish kirjutab, et Toyota tiimi tuleva aasta koosseis peaks paika saama lähinädalail. Märgid viitavad, et Ott Tänakule seal kohta pole.

Võistkonna pealik Jari-Matti Latvala ütles lõppenud hooajal korduvalt, et sooviks jätkata samas – mõlemad tiitlid toonud – rivistuses. Samas pole kõik ainult tema endi kätes. Kuigi ametlikke teateid veel pole, näikse olevat paigas, et Esapekka Lappi lahkub ning asendab Hyundaist taandunud Ott Tänakut.

Kui varasemalt räägiti üsna tõsiselt sellest, et eestlane võiks taasliituda Toyotaga, siis nüüd on kurss muutunud. Üha tõenäolisem paistab, et Jaapani autotootja edutab oma meest Takamoto Katsutat, kes seni esindanud n-ö järelkasvutiimi.

Kindlasti jätkab täiskohaga värske tšempion Kalle Rovanperä ning tõenäoliselt ka Elfyn Evans. Kolmandat masinat hakkavad praeguste prognooside kohaselt jagama Sebastien Ogier ja Katsuta. 

Latavala ütles vahetult pärast pühapäeval lõppenud Jaapani rallit, et koosseis pannakse lukku tuleva kahe nädala jooksul. «Usun, et tema on üks võimalus. Ta on tõestanud, et suudab tulemust teha. Aga me pole veel nimekirja kinnitanud,» kommenteeris tiimipealik Katsuta olukorda.

Kui DirtFishi andmed paika peavad, jääbki Tänakule WRC võistkondadest lauale veel M-Sport. Nende tuleviku suhtes on praegu kõige suurem vaikus, Hyundai lubas uudiseid sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles