JÄRELVAADATAV ⟩ Pärnu hakkas Selver/TalTechile visalt vastu, kuid pidi siiski tunnistama tabeliliidri paremust

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Balti liigas kaotas Pärnu VK kodusaalis 2:3 (25:23, 18:25, 24:26, 25:14, 17:19) Selver/TalTechile. Duo 5 ja Postimees näitasid kohtumist otseülekandes.

Pealinna klubi resultatiivseimaks tõusis uskumatu rünnakuprotsendiga tegutsenud temporündaja Marx Aru, kes panustas 19 punkti (+15) ja tema rünnakud olid koguni 95% ehk Aru realiseeris 17st rünnakust 16. 18 silma (+13) panustas Rauno Tamme ja 11 punkti (+2) Denis Losnikov. Tallinna meeskonna vastuvõtt oli 46%, rünnak 43%, blokist saadi 14 punkti, servilt 2 silma (16 viga). Täna pidi Selver/TalTech lisaks vigastatud Oliver Oravale hakkama saama ka kogenud tempomehe Andri Aganitsata.

Pärnule tõi Kaur Erik Kais 21 punkti (+13), Tony Tammiksaar lisas 19 (+9) ning Luiz Samas 17 punkti (+2). Pärnu vastuvõtt oli 64%, rünnak 43%, blokk saadi vastase rünnakutele ette 9 korral ja servil löödi 6 ässa ja eksiti 18 pallingul. Selver/TalTech jätkab 28 punktiga liidrikohal. Pärnu jätkab viimasel real 6 punktiga.

Enne mängu:

Pealinnaklubi Selver/TalTech hoiab Balti liigas üheksa võidu ja kahe kaotusega liidrikohta. Pärnu on see-eest viimane ehk seitsmes, nende saldo on vaid kaks võitu ja koguni kaheksa allajäämist.

Pärnu peatreener Toomas Jasmin ütles võrkpalliliidu kodulehe vahendusel, et õnneks said tema hoolealused karikamängus esiliigaklubi Rae vastu võidurõõmu tunda, mida oli meeskonnale väga vaja. 

«Loodetavasti saab Jörgen Vanamõisa meid taas aidata, selg on lubanud tal juba trenni teha. Läheme ikka igale mängule maksimumi andma, aga meile pole ükski kohtumine siin liigas lihtne, ei liidri ega tagumise otsa meeskondade vastu. Õnneks pole aga meestel pead norus ja teevad isuga trenni,» lisas Jasmin.

Andres Toobali juhendatav Selver/TalTechi meeskond käis samuti viimati platsil karikavõistluste veerandfinaalis, kus ei näidatud esimeses mängus Tallinna Ülikooli vastu just parimat mängu. «Oli teada, et neil on kvaliteeti mitmes positsioonis ja meil oli pinge peal. Mida rohkem nad punkte said, seda enesekindlamaks muutusid ja neil polnud ju kaotada midagi. Lisaks oli meil käsil raskem jõusaaliperiood, millest osa mehi veel välja tuleb,» sõnas Toobal. Selver/TalTech pääses karikasarjas siiski poolfinaali, võites mängud Tallinna Ülikooli vastu 3:2 ja 3:0.

Balti liigas on Tallinna klubil Pärnu vastu selgelt favoriidiseisuses. «Viimased nädalad on olnud meile veidi keerulised, sest Oliver Oravat jätkuvalt pole ja täienduseks toodud Denis Losnikov on tööga hõivatud ning oleme pidanud trennides vähemate meestega hakkama saama. Aga kindlasti läheme pühapäeval kolme punkti võtma, oleme favoriidid ja peame õppima nende hetkedega toime tulema,» lisas Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles