Eestlased said juunioride suusaorienteerumise MMil 5. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti juunioride teatesõidukoondis.
Eesti juunioride teatesõidukoondis. Foto: AFP / Scanpix

Suusaorienteerumise juunioride MMil Rootsis, Orsa Grönklittis, olid viimaseks alaks teatesõidud, kus Eesti võistkond koosseisus Ain Roosimägi, Tiit Toomas ja Priit Randman tegi hea sõidu ja saavutas väga tubli viienda koha.

Võidu  võtsid soomlased, kelle ankrumees Olli-Markus Taivainen krooniti neljakordseks maailmameistriks. Järgnesid Norra, Venemaa ja Rootsi.


Ain Roosimägi tuli esimesest vahetusest vahetusalasse ligi 7-minutilise kaotusega liidritele, aga kuna hajutus erinevate etappide vahel oli suur, siis väga hea sõiduga hoidis Tiit Toomas vahe liidritega sama ja viimase vahetuse eel oli selge, et Priit Randman peab mees-mehe vastu võitluses viiendana lõpetamiseks jagu saama Tšehhi ankrumehest.

Finišis oli vahe selgelt Eesti kasuks ja läbi aegade teine tulemus suusaorienteerumise teatesõidus oligi sündinud. 1998. aastal võitsid Eesti noormehed  juunioride MM-il teatesõidus pronksmedali.

Põhjamaade lahtistel meistrivõistlustel võitis meeste teatesõidu Rootsi Soome I ja Soome II võistkonna ees. Eesti võistkond koosseisus Margus Hallik, Even Toomas ja Joonas Oja saavutas 12. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles