PM MONTES Millener Tänaku probleemidest: loodame, et olukord ei lähe hullemaks

Karl Mihkel Eller
, Monaco, Monte Carlo
Copy
Rich Millener.
Rich Millener. Foto: @World/M-Sport

Ott Tänakul tekkis Monte Carlo ralli kümnendal katsel tehniline probleem, kui tema Fordil hakkas tasapisi kaduma roolivõim. Ajakaotus polnud suur ning M-Spordi tiimipealik Rich Millener usub, et tegemist pole suure rikkega. Samas kinnitas ta, et nad ei saa tänase päeva jooksul viga parandada.

Tänak ohkas kümnenda katse finišijoont ületades sügavalt ning järgnenud teleintervjuust selgus, et tema autol oli probleeme roolivõimuga. Eestlase sõnul hakkas see 17,3 km pikkusel katsel kaduma alates kolmandast kilomeetrist.

Millener ütles Postimehele, et on probleemist teadlik ning loodab, et see ei muutu hullemaks. «Tundub, et roolivõimuga on väikesed probleemid. Me ei usu, et see on täiesti kadunud. Kui see oleks juhtunud, siis oleks ta oluliselt rohkem aega kaotanud. Loodame, et olukord ei lähe hullemaks. Täna ei saa me kahjuks seda olukorda kuidagi parandada,» ütles Millener.

Ta ei usu, et Tänaku Fordi vaevav rike saaks olla midagi väga tõsist. Kui tegemist olnud täieliku roolivõimu kadumisega, siis pidanuks ta katsel kaotama kümme sekundit kilomeetrile, arvas Millener.

Tänak kaotas katse võitnud ja rallit juhtivale Sébastien Ogier'ile (Toyota) 9,6 sekundit. Kokkuvõttes on saarlane langenud viiendaks, sest samal katsel sai temast mööda Elfyn Evans (Toyota).

Ford Puma Rally1-autol oli Monte Carlo rallil roolivõimuga probleeme ka eile. Tänaku tiimikaaslane Pierre-Louis Loubet pidi pool reedest päeva sõitma roolivõimuta ning oli õhtuks üpris kurnatud.

Tiimipealik kummutas levima hakanud kahtlused, et Tänaku ja Loubet autodel toimunud riketel on seos. «Pierre'i roolivõimu kadumine oli tingitud tema avariist. Tema auto all oli korralik auk, nii et ta sõitis ikka millelegi suurele otsa, mis lõi roolivõimu rivist välja. Ja temal kadus roolivõim koheselt, mitte tasapisi, nagu Tänakul,» kommenteeris Millener Loubet intsidenti, kes paraku pidi laupäeva hommikul katkestama, sest tegi viga oma Fordi paremale tagavedrustusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles