Rovanperä jättis Märtini jäädavalt selja taha (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä hoiab katsevõitude edetabelis nüüd Markko Märtini eest 33. kohta.
Kalle Rovanperä hoiab katsevõitude edetabelis nüüd Markko Märtini eest 33. kohta. Foto: Valery Hache

Kuigi Monte Carlo ralli kujunes Sébastien Ogier sõuks – juhtis vanameister võistlust ju esimesest katsest lõpuni välja – jättis ta veidi säramisruumi ka teistele.

Nimelt võitis Ogier «kõigest» üheksa katset 18st ehk pooled. Lisaks temale said Montes katsevõidu üle rõõmustada Kalle Rovanperä (6), Thierry Neuville (2) ja Elfyn Evans (1).

Nende lisandunud katsevõitudega sai 22-aastasest Rovanperäst ka noorim rallisõitja, kes jõudnud karjääri jooksul 100 kiiruskatse võiduni. Kokku on soomlasel nüüd ette näidata 103 katsevõitu, millega ta möödus näiteks ka Markko Märtinist (101).

Katsevõitude kõigi aegade edetabelis paigutub Rovanperä oma 103 triumfiga täpselt Märtini ette 33. reale. Kerkimisruumi on soomlasel mõistagi küllaga: 30 parema piiriks on hetkel 129 (Elfyn Evans), 20 parema piiriks 277 (Richard Burns) ja esikümnesse murdmiseks tuleks võidutseda 539 katsel (Jari-Matti Latvala).

Vastava edetabeli esikohalt leiame mõistagi üheksakordse maailmameistri Sébastien Loebi, kes teeninud karjääri jooksul 939 katsevõitu. Prantslasele järgnevad Markku Alen (826), Carlos Sainz (756), Juha Kankkunen (700) ja Ogier (665). Ott Tänaku leiame 325 katsevõiduga 17. kohalt. 

Mis puudutab Loebi, siis pole sugugi välistatud, et prantslase vastav näit (939 katsevõitu) tänavu veel suureneb. Nimelt peab prantslane jätkuvalt läbirääkimisi M-Spordiga, et mõned MM-etapil osaleda. «Võib-olla mõnel rallil saab meiega liituda ka Loeb, aga praegu pole siin veel midagi kindlat,» lausus M-Spordi ninamees Malcolm Wilson Monte Carlos Postimehele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles