Suusaliidu tegevjuht lahvatanud skandaalist: see asi läks meil natukene käest ära

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristjan Koll
Kristjan Koll Foto: Tairo Lutter

Eesti suusaliidu tegevjuht Kristjan Koll tunnistas ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», et lauluväljaku MK-etapiga seoses murdmaa- ja laskesuusatajate vahel lahvatanud tülis tehti kommunikatsioonis eksimusi.

Asi algas sellest, et endine laskesuusataja Kalev Ermits ja praegune biatleet Raido Ränkel lootsid Tallinnas lauluväljakul sõidetaval murdmaasuusatamise MK-sprindietapil starti tulla. 

Nõnda uurisid nad juba aegsalt, mida tuleb starti pääsemiseks teha, ning lugesid ka statuute. Pealtnäha saidki kriteeriumid täidetud, kuid lõpuks otsustas suusaliit ikkagi, et laskesuusatajaid ei lasta starti.

Selle peale väljendasid Ermits ja Ränkel ühismeedias teravalt oma pahameelt, millele andis oma irooniast laetud vastuse ka murdmaasuusatamise alakomitee juht Vahur Teppan.

Sestap käiski suusaliidu tegevjuht Kristjan Koll televisioonis asja silumas. «See asi läks meil natuke käest ära,» tunnistas ta kolmapäeval «Terevisioonis».

«Tegelikult peitub kogu asja tuum selles, et murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse soov ja eesmärk oli luua võimalus meie noortele ja järelkasvule, kes moodustavad järgmise viie kuni kaheksa aasta pärast rahvuskoondise tuumiku; et neil oleks võimalik tulla ja kogeda oma kodupubliku ees, mida tähendab MK-etapp, millisel tasemel nad praegu on, kui palju on vaja tööd teha, et jõuda sinna, kuhu nad ise tahavad, ning kuhu meie tahame, et nad jõuaksid,» jätkas ta.

«See oli soov seal taga. Tõsi, mööname, et kommunikatsiooniga tuli natuke apsakaid sisse. Lõppkokkuvõttes, kui vaatame stardinimekirja, täidab see täpselt oma eesmärgi,» sõnas ta ning lisas, et kindlasti nad tema hinnangul laskesuusatajatele liiga ei teinud.

Eesti koondise koosseisus sõidavad

Mehed: Alvar Johannes Alev, Marko Kilp, Martin Himma, Henri Roos, Kaarel Kasper Kõrge, Karl Sebastian Dremljuga, Olle Ilmar Jaama, Ralf Kivil, Anders Veerpalu, Toni Andree Saarepuu, Lars Piirmann ja Kaspar Päärson.

Naised: Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Aveli Uustalu, Õnnela Rodendau, Teesi Tuul, Teiloora Ojaste, Greete-Liisa Toom, Gerda Kivil, Laura Lään, Emma Roberta Rajando, Triinu Kresmer ja Herta Rajas.

Võistluste ajakava

Teisipäev, 21. märts, Tallinna lauluväljak

17.00 naiste kvalifikatsioon

17.35 meeste kvalifikatsioon

18.00 5miinust kontsert

19.30 finaalid: naiste 1/4-finaal, meeste 1/4-finaal, naiste 1/2-finaal, meeste 1/2-finaal, naiste finaal, meeste finaal

21.00 Lilletseremoonia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles