Venemaa spordijuht: peame hinge kuradile müüma, et olümpiamängudele pääseda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Vehklemine. Pilt on illustratiivne.
Vehklemine. Pilt on illustratiivne. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Venemaa vehklemine sai hiljuti rõõmusõnumid, kui nende sportlastel lubatakse tagasi rahvusvahelisele areenile naasta. Sealse vehklemisliidu president Ilgar Mamadov ei usu, et antud muudatus annaks neil võimaluse olümpiamängudele pääseda.

Rahvusvaheline olümpiakomitee teatas hiljuti, et hetkel käib töö Venemaa sportlaste üldisele rahvusvahelisele areenile aitamisel. Nende individuaalsportlased saaksid neutraalsetena võistelda, ent enne tuleb täita mitmeid tingimusi. Üks neist nõuab, et ükski sportlane ei tohi olla seotud agressorriigi armeega ega avaliku teenistusega.

Mamadovi sõnul saab just viimane punkt Venemaa vehklejatele takistuseks. Nende kõik tippsportlased on seotud Venemaa õiguskaitseorganitega.

«Kui praegused tingimused jäävad püsima, siis pole meie sportlastel võimalust,» kommenteeris Mamadov Venemaa sportlaste osalemist Pariisi olümpiamängudel. «Meil on valik. Kas peame hinge kuradile müüma, et Pariisi olümpiamängudele pääseda või jääme normaalseteks inimesteks.»

Venemaa vehklemisliidu president selgitas, et Rahvusvaheline olümpiakomitee teadis Venemaa sportlaste tausta ja nõnda tegid justkui otsuse meie aitamiseks, ent tegelikult ei juhtunud midagi. Ta kinnitas, et väga paljud Venemaa sportlased kuuluvad Moskva CSKA armeeklubisse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles