VIDEO Vene koduklubi euromäng jäeti tribüünidel toimunud mäsu tõttu peaaegu pooleli

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Siim-Sander Vene.
Siim-Sander Vene. Foto: fiba

Eesti korvpallikoondislase Siim-Sander Vene koduklubi Jerusalema Hapoel jäi eile Meistrite liiga veerandfinaali kordusmängus 78:94 alla Ateena AEK-le. Kohtumise asemel kõneletakse pärast matši aga rohkem sellest, mis tribüünidel toimus.

Esmalt aga mängust. Hapoel võitis avaveerandi küll 21:20, ent poolajal mindi riietusruumi juba kümnepunktilises (37:47) kaotusseisus. Sealt Iisraeli klubil välja ronida enam ei õnnestunudki: kolmanda veerandaja lõpuks oli seis 58:70 ning lõpusireeni kõlades 78:94.

Vene teenis mänguaega 16 minutit ja tõi selle ajaga 8 punkti (kolmesed 2/3, vabavisked 2/2). Lisaks kirjutati eestlase arvele veel 2 lauapalli, 1 pallikaotus ja 2 isiklikku viga, tema +/- näitaja oli -8 ja kasutegur 8.

Hapoeli resultatiivseim oli Levi Randolph 28 punktiga. AEK poolt säras Brynton Lemar 24 punktiga, Akil Mitchell toetas teda 14 ning Dimitris Flionis ja Isaiah Miles 13 punktiga. 

Kahe võiduni peetav seeria on kahe mängu järel viigis 1:1, kolmas kohtumine toimub järgmisel kolmapäeval Jerusalemmas.

Nüüd aga tribüünidel toimunu juurde. Nimelt võtsid Kreeka fännid Ateenasse reisinud 400 Hapoeli poolehoidjat vastu kõike muud moodi kui sõbralikult.

Iisraeli väljaanded kirjutavad, et kodumeeskonna fännid loopisid nende suunas erinevaid esemeid, sealjuures pauguteid. Esialgsetel andmetel sai üks fänn säärase pildumise tulmusena ka viga.

Saali oli provotseerimise eesmärgil toodud ka mitmeid Palestiina lippe ning ühel hetkel, mängu ajal, pandi üks Iisraeli lipp ka põlema.

Lisaks üritasid mitmed Kreeka klubi ultrad Iisraeli fännisektorisse jõuga sisse murda.

Hapoeli meeskond andis pärast mängu teada, et nad kaalusid tribüünidel toimunu tõttu ka mängu pooleli jätmist, kuid kohapealne turvameeskond ja politsei soovitasid teisiti, kuna seeläbi võinuks asi täiesti käest ära minna ning tagajärjed olla sootuks hullemad. Küll lubas meeskond esitada FIBA-le kõik erinevad kaebused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles