Edukas venelanna hakkas taanlannaks: ma ei tunne end reeturina

Postimees Sport
Copy
Sofia Prosvirnova.
Sofia Prosvirnova. Foto: MATTHIAS RIETSCHEL via www.imago-images.de/SCANPIX

Venemaa kiiruisutaja Sofia Prosvirnova teatas, et vahetab Venemaa kodakondsuse Taani oma vastu.

«Viimased kaks või kolm hooaega on mulle vaimselt olnud rasked, oma rolli mängis siin ka Covid. Meil oli palju treeninglaagreid, kust ma põhimõtteliselt ei lahkunudki. Ma ei näinud oma perekonda ega abikaasat. Kohtusin temaga vaid olümpial,» viitas Prosvirnova oma taanlasest abikaasale Viktorile.

Viiekordse Euroopa meistri sõnul on kodakondsuse vahetamine pikalt kaalutud otsus. Sisuliselt oli tal laual kaks varianti: kas jätkata Venemaa esindamist või olla oma abikaasast veel terve aasta eemal. Seda sellepärast, et reeglid ei luba tal välismaal treenida.

«Ma ei tunne end reeturina. Alati on õnnetuid inimesi, kuid olen oma otsuse teinud ja mõistnud, et ei saa kõiki õnnelikuks teha. Kuid mõistan ka teisi arvamusi,» lausus ta.

Kui mõnel venelasel peaks olema samasugune idee kodakondsust vahetada, soovitab Prosvirnova kaaluda plusse ja miinuseid. «Minu olukord oli muidugi unikaalne. Olen kogu hooaja lootnud, et leiame teistsuguse lahenduse, kuid paraku ühtegi sellist ei olnud.»

25-aastane Prosvirnova on lühiraja kiiruisutamises võitnud ohtralt medaleid. MMidelt on tal ette näidata neli, EMidelt aga suisa 19 medalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles