Ott Tänak: peame jagu saama vastupidavuse probleemidest, siis saame ka natuke lõbutseda

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: M-Sport

Ott Tänaku esimene päev Horvaatia rallil ei sujunud viperusteta, ent ta hoiab kaheksa kiiruskatse järel igati korralikku kolmandat kohta. M-Spordi sõitja ütles, et Ford Puma Rally1-auto parimasse vormi saamisel on neil veel arenguruumi, kuid võrreldes hooaja algusega on tehtud samm edasi.

Kui hommikupoolikul segasid saarlast tehnilised mured, siis pärastlõunal pandi ühel katsel täiesti mööda rehvivalikuga. Ford Pumaga kihutav Tänak loovutas korraks kolmanda koha Esapekka Lappile (Hyundai), ent võitles selle päeva viimaste kilomeetriga tagasi.

«Eelmise katse otsus oli väga rumal. Meile öeldi, et tuleb vihma, aga päike paistis,» ütles Tänak pärast apsu, mis maksis ca 15 sekundit.

Päeva lõpuks edestas ta Lappit 3,4 sekundiga. Liidrist Thierry Neuville'ist (Hyundai) lahutab 30, teist kohta hoidvast Elfyn Evansist (Toyota) 24,3 sekundit.

«[Päraslõuna] Oli kindlasti parem kui hommik. Me ei teinud ühel katsel head valikut, seal oli keeruline ennustada, mis ilm tuleb. Otsus polnud hea. Muidu kaks viimast [katset] olid natuke positiivsemad. Võrreldes Monte Carloga oleme arenenud. Ka nüüd ralli ajal. Peame jagu saama vastupidavuse probleemidest, siis saame ka natuke lõbutseda,» ütles Tänak reede õhtul WRC TV-le.

Horvaatias jääb sõita veel kaks pikka päeva ning eestlane ei soostunud ennustama, milliseks need võivad kujuneda. «Esimese päeva lõpus on kõik lahtine. Pole teada, mis saama hakkab. Peame jätkame oma asja. Olen päris kindel, et me pole näinud selle auto kogu potentsiaali. Meil on veel [autoga] paar asja teha, läheme edasi samm-sammult,» lisas Tänak.

Võistlus jätkub homme kell 8.54.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles