Žalgiris pani püsti sõu ja pistis taskusse miljoni, ent pudenes konkurentsist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
FC Barcelona lülitas Kaunase Žalgirise konkurentsist.
FC Barcelona lülitas Kaunase Žalgirise konkurentsist. Foto: Enric Fontcuberta

Kuigi väljakul ei õnnestunud Kaunase Žalgirisel Euroliiga veerandfinaali(de)s FC Barcelonale vastu saada, siis platsiväliselt pigistasid leedukad play-off'ist välja maksimumi.

Jutt käib mõistagi siis rahalisest poolest: oma ainsa koduse sõelmängu pealt kasseeris Žalgiris klubi tegevjuhi Paulius Motiejunase sõnul seitsmekohalise summa.

«Teenime kindlasti rohkem kui miljon eurot mängu kohta. See jääb 1,3 ja 1,5 miljoni vahele,» sõnas ta väljaandele BasketNews. «Samas räägime ikkagi play-off'ist ehk sellega ei kaasne ainult tulud. Ka kulud on tavapärasest palju-palju suuremad, sest sa paned püsti ikkagi sõu. Seda ei juhtu iga aasta.»  

Enne hooaega lootis Žalgiris piletitulu pealt teenida neli miljonit eurot. See latt sai Motiejunase poolt ületatud, kuid kui suure varuga, seda ta veel öelda ei osanud.

«Võin teile täpsed numbrid kunagi hiljem öelda. Me ei osanud sellist toetust oodata ja oleme meeldivalt üllatunud. Fännid on andnud meeskonna eelarvesse väga suure panuse ja aitavad meil eelarvet kasvatada,» tänas tegevjuht poolehoidjaid.

Žalgiris suutis kolmandas veerandfinaalis Barcelonaga sammu pidada ainult avapoolajal, mis kaotati 26:29. Kolmandal veerandajal läksid hispaanlased aga oma teed, võites kohtumise lõpuks 77:66 ning seeria kuivalt 3:0. 

Barcelona resultatiivseimad olid viimases mängus Jan Vesely ja Tomas Satoransky, kes viskasid võrdselt 14 punkti. Žalgirise leeris tõi Edgaras Ulanovas 13 ja Laurynas Birutis 12 punkti.

Õhtu teises kohtumises oli Olympiakos 72:71 üle Istanbuli Fenerbachest ning asus seeriat 2:1 juhtima. Kreeklastele tõi võidu Kostas Sloukase kaugvise kohtumise viimasel sekundil. 

Sloukas oli 25 punktiga ka Olympiakose resultatiivseim, Fenerbahce leeris viskas Tyler Dorsey 21 ja Tonye Jekiri 15 silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles