Neymari ohtlik ekslemine F1 rajal sunnib sarja muutustele

Karl Mihkel Eller
Copy
Pariisi Saint-Germaini ründaja Neymar 4. juunil toimunud Kataloonia Grand Prixil Barcelona ringrajal.
Pariisi Saint-Germaini ründaja Neymar 4. juunil toimunud Kataloonia Grand Prixil Barcelona ringrajal. Foto: JOSEP LAGO/AFP/Scanpix

Vahetult enne Barcelona F1-etappi toimus rajal ohtlik intsident, kus Brasiilia jalgpallikuulsus Neymar seisis vahetult raja ääres veel vormelite soojendusringi ajal, mis on reeglitega keelatud. Nüüd on F1 sari otsustanud uurida, kuidas oleks võimalik muuta VIPide vahetut ligipääsu võistlusrajale ohutumaks.

On tavapärane vaatepilt, et samal ajal kui meeskonnad ja sõitjad valmistuvad eelseisvaks võistluseks, jalutavad stardirivis ringi arvukad külalised, nende seas meeskondade toetajad ja eriti tähtsad külalised. 31-aastane Neymar eksles juuni alguses Barcelona ringraja stardi-finišisirge murulapil, samal hetkel, kui vormelid kohalt minema kiirendasid.

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) president Mohamed bin Sulayem ütles teisipäeval mootorispordi maailmanõukogu kohtumisel, et Hispaania GP-l juhtunust tuleb õppust võtta. «Oleme FIA-le kinnitanud, et võetakse kasutusele meetmeid, tagamaks, et midagi sellist enam ei korduks,» kommenteeris vormel 1 sarja tegevdirektor Stefano Domenicali, vahendab Kronen Zeitung.

Sarnane juhtum toimus ka aprillis Austraalia GP-l. Melbourne'is lubati finišilipu lehvides rajale arvukalt fänne, kuigi vormelite jahutusring oli veel käimas. Sama probleem esineb ka teistes võidusõidusarjades, tunnistas Sulayem.

«Mitte ainult vormel 1, vaid ka vormel E, kestvussõidu maailmameistrivõistluste ja teiste võidusõidusarjade puhul näeme, et stardirivi ääres on liiga palju inimesi,» ütles Sulayem. Ilmselt saab juba järgmistel F1 etappidel näha, kuidas FIA olukorrale reageerib ning millised on tagajärjed spordiüritusi külastavatele VIPidele.

Samas tuleb tõdeda, et Neymar on F1 etappidel olnud tihe külaline ning aastate eest sai ta proovida, milline on tunne sõita WRC-autos, kui tema piloot oli Sébastien Ogier.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles