Rovanperä enne Soome rallit: kodupubliku ees sõitmine ei tekita mulle lisasurvet

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: IMAGO / PanoramiC / Scanpix

Toyota piloodi Kalle Rovanperä eduseis autoralli MM-sarjas, meeskonnakaaslase Elfyn Evansi ees on 55 punkti. Ühest küljest on Rovanperäle tähtis punktide toomine, kuid teisalt ahvatleb ka koduse ralli esimest korda võitmine

«Taktika kohta ei saa ma veel midagi öelda, kuid eesmärk on üsna selge. Proovime saada võimalikult palju punkte just MM-sarja silmas pidades,» rääkis Rovanperä Rallit.fi-le.

22-aastase ralliässa sõnul oleks tore kodupubliku ees ralli võita, aga kui see pole võimalik, siis proovitakse sõita lihtsalt targalt. «Kodune võistlus ei too mulle mingit lisasurvet ega stressi. Igat rallit proovid sa võita. Tänavu on garanteeritud, et võita on sama raske kui eelmisel korral, sest oleme jälle esimese autona rajal,» märkis Rovanperä.

Valitseva maailmameistri jaoks on olukord Kesk-Soome kruusateedel seega mõnevõrra vastuoluline. Ühest küljest tahaks soomlane kodupubliku ees rallit võita, kuid samas tuleb mõelda ka MM-sarjale.

«Oleks rumal võtta nulliring siit rallilt. Oleme sel hooajal targalt sõitnud ja see on päris hästi ära tasunud, proovime samamoodi jätkata. Loomulikult peame koduvõistlusel natuke rohkem pingutama,» ütles Rovanperä.

Üldseisu juhib Rovanperä 170 punktiga. Talle järgnevad Evans 115, Hyundai piloot Thierry Neuville 112 ning Ott Tänak 104 silmaga. Soome MM-etapp algab neljapäeva hommikul testikatsega. Päris võistlus algab sama päeva õhtul, kui sõidetakse Jyväskyläs legendaarne Harju katse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles