Ralli läbi: Tänak pakib kohvrid ja liigub Soomest koju

Copy
Ott Tänaku auto Jyväskyläs hooldusalas.
Ott Tänaku auto Jyväskyläs hooldusalas. Foto: @World/M-Sport

Ott Tänak ja Martin Järveoja katkestasid Soome MM-ralli kolmandal kiiruskatsel, pärast kokkupõrget maapinnas varitsenud kiviga, mis lõhkus auto mootori. Soome meediale ütles Tänak, et rallit ta ei jätka ja hakkab liikuma koju.

Tänak üritas pärast kolmandat katset autot küll parandada, kuid kuna jõuline kokkupõrge kiviga maapinnas tekitas mootorisse augu, siis oli selle korda saamine võimatu ülesanne.

Saarlane jõudis tagasi Jyväskyläs asuvasse hooldusalasse ning andis intervjuus Soome telekanalile C More mõista, et tal ei jää muud üle, kui kohvrid pakkida ja sõita nädalavahetuseks pere juurde.

«Kolmandal katsel kokkupõrke tulemusena saadud kahjustuste tõttu ei jäänud meil kahjuks muud üle, kui et Oti autoga tuli Soome ralli katkestada,» kirjutas M-Sport Twitteris.

Eestlase jaoks on autoralli MM-sarja viimased võistlused rasked olnud. Kaks nädalat tagasi Eesti MM-rallil tuli tema Fordile paigaldada uus mootor pärast testikatset, mis tähendas viieminutilist ajakaristust. Tänak suutis küll avapäeval noppida kuus katsevõitu, kuid lõpuks piisas sellest vaid kaheksandaks kohaks.

Lisaks olid Tänakul probleemid Soome rallieelsel testil, kus mootoriprobleemi tõttu läks raisku suur osa testipäevast. Neljapäeva hommikul toimunud testikatsel mainis Tänak samuti elektriprobleme, kuid need sai ta omalkäel lahendatud.

Tundub, et Tänaku lootused tänavu MM-tiitli eest võidelda jäävad Ford Puma töökindluse taha. MM-arvestuses jäi Tänak enne Soome võistlust Kalle Rovanperäle alla 66 punktiga. Reedese tagasilöögi tõttu on sisuliselt võimatu tänavu teise MM-tiitli nimel heidelda.

Märksõnad

Tagasi üles