Soome rallil poodiumikohta nooliv Suninen: pikk tee on veel minna

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Teemu Suninen Soome rallil
Teemu Suninen Soome rallil Foto: AFP / Scanpix

Soome ralli MM-etapil käib tihe võitlus kolmanda koha eest. Enne laupäeva pärastlõunaseid kiiruskatseid lahutab kolmanda koha hõivanud Teemu Sunineni ja tema taga olevat Takamoto Katsutat vaid üks sekund.

Suninen tõusis esmakordselt sel rallil poodiumikohale peale 12. katset (Päijala 1), kui napsas Toyota meeskonna piloodilt Katsutalt kolmanda koha. Soomlase sõnul oli tänase päeva teine katse tema üks lemmikuid.

«Sõita on olnud üsna keeruline. Vihmas oli vähe haardumist ja siis oli ka enesekindlus kadunud. Peame selle ja ka sõidurütmi tagasi saama,» mõtiskles Suninen Soome väljaandele Ilta-Sanomat.

Ilmaprognoos lubab Soomes vihmast pärastlõunat. Sunineni jaoks ei tee see olukorda paremaks. Kui Suninen suudab kolmandat kohta hoida ralli lõpuni, oleks see tema esimene poodiumikoht Rally1-auto roolis, sest Hyundai meeskonna kolmandaks sõitjaks sai ta pärast Craig Breeni hukkumist Horvaatia ralli testil. 

«Tahaks väga poodiumikohta hoida, kuid pikk tee on veel minna. Ootused tõusevad võistluse edenedes ja tempo tõuseb, mis on iseenesest hea,» nentis Suninen.

Soomlane kurtis, et hommikul libises märjal teel auto tagumine ots liiga palju. Samast probleemist rääkis ka ta meeskonnakaaslane Thierry Neuville.

«Tagumine ots on libe, mistõttu usaldus auto vastu pole kõige parem. Sõidan esimest korda sellistes tingimustes selle autoga, nii et ikka tuleb uusi asju ette. Isegi seadete leidmine põhineb parimatel oletustel. Selgeid vastuseid pole, aga oluline on olla julge,» lisas soomlane.

15. katsel suutis Katsuta uuesti kolmanda koha tagasi võita ning edestab kokkuvõttes Sunineni 0,8 sekundiga. Soome rallil on veel sõita seitse katset ning tuline võitlus poodiumikohtade peale kestab edasi.

 Nagu eilne näitas, võib juhtuda õnnetusi ka just kõige paremate sõitajtega. Reedel toimunud intsidentide tõttu on pidanud katkestama nii Ott Tänak, Kalle Rovanperä kui ka Esapekka Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles