Korraldaja MM-etapi võimalikust ärajäämisest: usume, et olukord laheneb

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak 2022. aastal Kreeka MM-rallil Hyundai i20 Rally1-autoga.
Ott Tänak 2022. aastal Kreeka MM-rallil Hyundai i20 Rally1-autoga. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

Sel nädalal sattusid Kreeka MM-ralliks valmistuvad Hyundai ja Toyota meeskond hätta, sest Kesk-Kreekas levivate metsatulekahjude tõttu tuli testipäevad peatada. WRC-etapi korraldaja kinnitas, et ametivõimudega ollakse tihedas suhtluses, kuid usub, et kahe nädala pärast toimuva võistluse korraldust põlengud ei sega.

Toyota ja Hyundai said testimisega jätkata neljapäeval, M-Sport alustab oma programmiga laupäeval, kuid seda Kreeka põhjaosas. MM-etapi korraldaja Pavlos Athanassoulas kinnitas, et praegu ei ole põlengud levinud kiiruskatsete piirkonda.

«Me oleme suhtluses ning teame, et hetkel ei mõjuta põlengud absoluutselt rallitrassi. Loomulikult teeme tihedat koostööd Peloponnesose piirkonna ja Kesk-Kreeka prefektuuriga,» rääkis Athanassoulas DirtFishile.

«Me ei muretse praegu – usume, et olukord laheneb väga kiiresti ja tulekahjudega tegeletakse. See (metsatulekahjud – toim) ei ole ainult Kreeka probleem, sellega on üle maailma hädas paljud riigid,» lisas ta.

Soome portaal rallit.fi vahendas neljapäeval Kreeka veebilehte news247.gr, mille andmetel hävis kolmapäeval tulekahjus ajalooline Ósios Loukászi klooster. UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluv klooster asub Livadia katse finišist vaid kümnekonna kilomeetri kaugusel.

Kreeka Akropolise ralli algab neljapäeval, 7. septembril. Temperatuurid on piirkonnas endiselt üle 35 kraadi ning pole märke, et kuumus septembri alguses järgi annaks. Siiski ennustatakse äikesetorme, mis võivad tuua piirkonda vihmana leevendust. Samuti peaksid vaibuma tuuleiilid.

Tulekahjud on ralli MM-etappide toimumist takistanud varemgi. 2019. aastal jäeti ära hooaja viimane ralli Austraalias, sest kiiresti levinud tulekahjud haarasid enda alla kiiruskatsete lõike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles