Protesteeriva VEFi peatreener Butautas: meiega käituti ebaausalt

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia VEFi nimekas peatreener Ramunas Butautas.
Riia VEFi nimekas peatreener Ramunas Butautas. Foto: SCANPIX

Riia VEFi korvpallimeeskonna leedulasest peatreeneri Ramunas Butautase sõnul käituti tema meeskonnaga ebaausalt. «Pärast mängu lõppu ütlesin kohtunikele, et esitame mängu tulemuse peale protesti – reeglite järgi on selleks aega 20 minutit, ent meile ei antud selleks võimalust,» rääkis Butautas. «Treenerina ütlen ametlikult, et see polnud professionaalne, tavalise inimesena ütlen aga, et meiega käituti ebaausalt. Nüüd ootan selle väljaütlemise eest trahvi.»

Läti klubi esindajad soovisid protesteerida Kalev/Cramo ja Riia VEFi vahelise kohtumise viimasel sekundi viset. Esmalt loeti VEFi tagamehe Curtis Millage vise kolmeseks, mis oleks tähendanud VEFi punktilist võitu, ent kohtunikud vaatasid olukorda teleriekraanilt ning leidsid, et Millage jalg oli viske ajal joonel. See aga tähendas, et kohtumise normaalaeg lõppes viigiga. Lisaajal noppis Kalev võidu 79:76 ja viigistas Balti liiga veerandfinaalseeria seisu 1:1.

Lätlaste protestivaimule andis kindlust kohe pärast kohtumist fotograafide hulgas levinud ülesvõte, kus väidetavalt on näha, et Millage jalg oli viske hetkel kolmese joone taga. Samas on teada, et see foto pole seni VEFi esindajate käsutusse jõudnud.

Kuigi Läti klubi esindajate sõnul lahkus mängu kommisaar Ants Eek koos protokolliga koheselt saalist. Tegelikult oli aga Eeki ka hiljem näha saalis liikumas, kuid kommentaaridest ta keeldus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles