Foto tõestab, et kohtunikud eksisid Kalevi kasuks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo alistas põnevusmängus Riia VEFi 79:76.
Kalev/Cramo alistas põnevusmängus Riia VEFi 79:76. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo ja Riia VEFi vahelist korvpalli Balti liiga veerandfinaali teist kohtumist vilistanud Leedu kohtunikud eksisid viimase sekundi viske hindamisel Eesti meisterklubis kasuks.

Õhtulehe fotograafi Tairo Lutteri tehtud foto tõestab, et VEFi tagamehe Curtis Millage vise oli sooritatud määrustepäraselt – jala ja kolmepunkti joone vahele jäi paar sentimeetrit.

Mõistagi polnud leedulastest vilemeestel Mindaugas Vecerskisel, Gintaras Vitkauskasel ja Martynas Gudasel võimalik otsustamisel mainitud fotot kasutada. Kolm kohtunikku said kasutada Viasat Sport Baltic telekanali toodetud otseülekande pilti. Mehed käisidki kommentaarilaua juures monitori uurimas ja leidsid, et ameeriklasest tagamees astus joonele. Videopilti vaadates võis tõesti nii tunduda.

Kuna VEF ei esitanud mängu tulemuse kohta protesti õigeaegselt, on esialgu jõus see, et mäng läks lisaajale ja Kalev noppis seal väärtusliku võidu. Veerandfinaalseeria otsustav mäng peaks toimuma tuleval laupäeval Riias.

Samas on Balti liigas varasemast pretsedent, kus hiljem on tulemus video põhjal tühistatud. Nii juhtus mõne aasta eest Ventspilsi ja Šiauliai vahelises Balti liiga kolmanda koha mängus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles