Mängu ajal surnud vutimehe isa kavatseb asja kohtusse anda

Postimees Sport
Copy
Meedikud. Pilt on illustratiivne.
Meedikud. Pilt on illustratiivne. Foto: Harry Haertel Via Www.imago-images.de

Itaalia jalgpalli tabas selle nädala alguses valus hoop, kui mängu ajal saadud infarkti tagajärjel suri 26-aastane Mattia Giani. Tema isa Sandro on selle peale lubanud anda asjale ametliku käigu. 

Castelfiorentino Unitedi hingekirja kuulunud Giani sai infarkti Itaalia tugevuselt viiendas liiga kohtumises Lanciotto Campiga, kui haaras pärast 15. minutil tehtud pealelööki rinnust ja murule varises. 

Väljakule tormanud füsioterapeudid alustasid tema juurde jõudnuna küll kohe elustamist, kuid kuna mängul polnud kiirabi, võttis ta haiglasse toimetamine aega. Sinna jõudnuna võtsid arstid ta enda hoole alla, kuid järgmisel hommikul noormees paraku suri.

Tema isa Sandro on lubanud teha kõik endast oleneva, et poja surma põhjused välja selgitada. «Oleme mõistagi löödud, kuid tahame jõuda tõeni. Kavatseme esitada ametliku kaebuse, kuna soovime mõista, kuidas ja miks meie poeg suri,» vahendab L'Unione Sarda tema öeldut.

Näiteks ei mahu perepeale pähe, miks puudus Itaalia jalgpalliliidu egiidi all toimunud kohtumiselt kiirabibrigaad. «Mängul polnud ühtegi arsti. Kui kiirabi lõpuks 15 minutit hiljem kohale jõudis, polnud neilgi arsti. 

Mu poja elustamisega alustas massöör, seejärel jooksis tribüünidelt alla üks õena tegutsev pealtvaataja, kes oma abikäe ulatus. Staadionil oli ka defibrillaator, kuid seda ei kasutanud keegi. Alles teine, arstiga kohapeale saabunud kiirabibrigaad võttis [enda] defibrillaatori kasutusele. Kas tõesti need on põhjused, miks ta suri?»

Itaalia päästeamet kinnitas väljaandele, et tegelikkuses jõudis brigaad sündmuspaika kaheksa minutiga. Samuti väidab kodumeeskond, et kohapeal oli olemas arst, nagu Itaalia alaliidu reeglid seda ka nõuavad, kuid siinkohal lähevad isa ja pealtvaatajate ütlused lahku. 

See ongi põhjus, miks Sandro Giani on valmis kohtutee ette võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles