Valgevene tennisetäht jätab olümpiamängud vahele: ajakava on liiga pingeline

Tõnis Grepp
, Reporter
Copy
Arõna Sabalenka
Arõna Sabalenka Foto: SCANPIX/dpa/picture-alliance

Valgevene tennisist Arõna Sabalenka teatas, et ta ei osale tänavustel olümpiamängudel, sest otsustab oma tervise eest hoolt kanda.

Sabalenka võistlusgraafik on olnud väga tihe. «Just viimaste kuude võitluste juures tunnen, et pean oma tervise eest hoolt kandma. See ajakava on olnud liige pingeline ja ma otsustasin oma tervise eest hoolitseda,» sõnas maailma kolmas reket Berliini Openil.

Agressorriigi tennisetäht triumfeeris aasta alguses Austraalia lahtistel, kuid kukkus suve alguses Prantsusmaa lahtistel välja juba veerandfinaalis, kui kaotas 17-aastasele venelannale Mirra Andrejevale. See oli esimene kord pärast tunamulluseid Prantsusmaa lahtiseid, kui valgevenelanna on jäänud suurvõistlustel poolfinaali ukse taha.

Sabalenka loodab uuesti tippvormis jõuda hooaja lõpuks, kui toimuvad USA lahtised. «Tahan puhata, et olla nii füüsiliselt valmis kõvakattega väljakute hooajaks. Saan enne neid turniire hea ettevalmistuse teha. See on minu kehale parem,» rääkis ta.

Käimasoleva Berliini turniiri kaheksandikfinaalis läheb Sabalenka vastamisi venelanna Daria Kasatkinaga.

Pariisi olümpiamängude tennisevüistlused toimuvad saviväljakutel 27. juulist kuni 4. augustini, USA lahtised algavad 22 päeva hiljem.

Tagasi üles