Drell oli osaline vahetustehingus, Bulls tänas teda tehtu eest

Copy
Foto: Mark Schiefelbein

Korvpalliliigas NBA mängiva Portland Trail Blazersi tütarklubi Rip City Remix andis teada, et on hankinud Eesti koondislase Henri Drelli G-liiga mängijaõigused.

Drell oli nimelt osaline kolme G-liiga võistkonna – Remixi, Windy City Bullsi (Chicago Bullsi tütarklubi) ja Texas Legendsi (Dallas Mavericksi tütarklubi) – vahetustehingus. 

Diili käigus liikusid Drelli mängijaõigused Bullsist Remixile, Legends teenis neilt omakorda Jazian Gortmani, Anthony Duruji ja Jakub Urbaniaki mängijaõigused ning Bullsile jäi näppude vahele kaks G-liiga draft’i valikut.

Kuigi kõlab keeruliselt, oli juriidiliselt tegemist pelgalt formaalsusega. Nimelt sõlmis Drell juba augustis Portland Trail Blazersiga lepingu, millega ta lootis NBA klubis jalga ukse vahele saada. 

Kuigi nõnda ei läinud – see tehti teatavaks eelmisel nädalal –, on Portlandil sellest samast kontrahtist tulenevalt võimalik meie meest kasutada oma G-liigi tiimis, peaks Drell sellega päri olema.

NBA ekspert Otto Oliver Olgo oli nädala alguses Postimehega rääkides arvamusel, et ilmselt ootab meie meest ees järjekordne hooaeg G-liigas, mis võib aga Drelli vanusest tulenevalt – ta saab aprillis 25 – jääda tema viimaseks võimaluseks ookeani taga.   

«Ses vanuses liigutakse G-liigast üldiselt Euroopasse või kuhugi mujale, kui NBA klubisse ei pääse. Kui Henril ei õnnestu saada Blazersisse, siis arvan, et ta teeb hooaja lõpuks oma suure otsuse. Kahtlen, kas ta tahab veeta G-liigas tervet karjääri,» arutles Olgo.

Mullu teise eestlasena NBAs platsile saanud Drell veetis Chicago Bullsis tegelikult kaks ja pool aastat, pallides esialgu just G-liigas. Tänu pikale teenistusele tegi Windy City Bulls ka sümboolse žesti, öeldes meie mehele ühismeedias aitäh.

Tagasi üles