Guardiola andis FIFA-le kõva hoobi

Copy
Pep Guardiola
Pep Guardiola Foto: Adam Vaughan / EPA / Scanpix

Jalgpallimaailmas kütab kirgi Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) uue formaadiga klubide MMiga, mis toimub järgmisel suvel. Tippklubide mängijad on tõstnud häält, sest nende mängugraafikud aetakse väga pikaks. Nüüd võttis sel teemal teravalt sõna ka Inglismaa meisterklubi Manchester City peatreener Pep Guardiola.

«Premier League ei lükka edasi Manchester City järgmise hooaja avamänge, et anda mängijatele taastumisaega pärast USAs toimuvat FIFA klubide MMi,» ütles City peatreener Guardiola laupäeval pressikonverentsil.

Eliitklubid tunnevad üha enam muret tihedamaks muutuva jalgpallikalendri mõju pärast mängijate tervisele, kellest mõned väidavad, et nad võitlevad füüsilise pingega, hoolimata tohututest palkadest, mida nad teenivad.

City ja Chelsea on kaks Inglise klubi, kes osalevad 15. juunist 13. juulini kuu aega kestval klubide MMil. Premier League'i hooaeg peaks algama augustis, mis tähendab, et kahe hooaja vahele jääb napp kuu, mille jooksul taastuda ja treenida uueks hooajaks.

«Ma arvan, et klubi palus liigal meie hooaja algust kaks või kolm nädalat edasi lükata, et saaksime pärast MMi puhkust, kuid see on absoluutselt keelatud. Premier League ütleb meile jah? Ei, absoluutselt mitte... Tänan neid väga,» ütles Guardiola reede hilisõhtul.

Premier League pole Guardiola väiteid kommenteerinud. Tänavu liigahooaeg algas 16. augustil, kuu pärast EM-finaalturniiri finaali, kus olid vastamisi Hispaania ja Inglismaa.

Guardiola ütles, et laiendatud klubide MM muudab meeskondade jaoks mängukoormuse jaotamise veelgi keerulisemaks.

City poolkaitsja Rodri ütles eelmisel kuul, et mängijad võivad olla lähedal streikidele ülekoormatud kalendri tõttu, mis hõlmab ka Meistrite liiga laiendatud vormingut.

Rodri, kes on nüüd põlvesidemete vigastusega hooaja lõpetanud, ütles, et 40-50 mängu hooajal on optimaalne, kuid kui Cityt saadab edu, ootaks neid ees 70 kuni 80 mängu.

Ülemaailmne mängijate liit FIFPRO ütles hiljuti, et mõned mängijad saavad vähem kui ühe puhkepäeva nädalas. FIFPRO Euroopa ühenduse liikmed on alustanud klubide MMi programmi tõttu kohtuasja FIFA vastu.

Tagasi üles