FIA avaldas lootust, et WRCga liitub uus autotootja (1)

Copy
Rally1-autod Tšiili MM-rallil. Kas lähiaastatel saab WRC stardirivi täiendust, jääb mõne tootja võrra vähemaks või juhtuvad need mõlemad?
Rally1-autod Tšiili MM-rallil. Kas lähiaastatel saab WRC stardirivi täiendust, jääb mõne tootja võrra vähemaks või juhtuvad need mõlemad? Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Autoralli MM-sarja tippklassi ehk WRC tuleviku üle valitseb ebakindlus. 2027. aastal võetakse kasutusele uued tehnilised reeglid, kuid nende sisu pole veel avalik. Sellele vaatamata avaldas Rahvusvahelise autoliidu (FIA) tehniline direktor Xavier Mestelan-Pinoni lootust, et ehk juba 2027. aastaks või aasta hiljem, liitub WRC-klassiga uus autotootja.

WRC tulevik on udune ja mida aeg edasi, seda tihedamaks on udu muutunud. Järgmine ja ülejärgmine aasta jätkatakse WRCs suure tõenäosusega vanaviisi, kuigi ka siin on olnud kuuldusi, et ehk võidakse Rally1-auto hübriidajamiga enneaegselt hüvasti jätta.

Mis saab aga 2027. aastal, on veel suuresti lahtine. Rahvusvaheline autoliit (FIA) ja WRC on andnud vihjeid, mis võiks kahe aasta pärast saama hakata, kuid lõplikku selgust pole veel majas.

Tagasi üles