Latvala avas Katsuta murede detaile ning võrdles teda Tänakuga

Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Nikos Katikis / Dppi / Scanpix

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala selgitas, miks võis Takamoto Katsutale ühe MM-ralli vahelejätmine hästi mõjuda.

Jaapanlane pidi olema Elfyn Evansi kõrval teine mees, kes teeb Yarise hübriidautoga kaasa täishooaja. Järjekordse nigela esituse järel asendati Katsuta aga üheks, Tšiili etapiks Sami Pajariga. Kuigi ootamatu lahendus polnud talle meelepärane, suutis ta n-ö pingile jäämise hästi ära seedida.

Neljapäeval algaval Kesk-Euroopa rallil on Katsuta aga taas rooli taga. «Oleme Takaga mitu korda rääkinud. Loomulikult polnud see talle meeldiv olukord, ta tahtis Tšiilis sõita,» arutles Latvala rallit.fi veergudel.

«Aga ta sai juhtunu üle mõelda, mõistis olukorda ja sai aru, mida meie tahtsime. Nüüd on ta valmis naasma isegi tugevamana.»

Tiimipealik usub siiralt, et väike raputus võis kasuks tulla. «Hooaja viimane, Jaapani ralli on tema jaoks mõistagi kõige tähtsam. Usun, et tal oli nüüd võimalus teha reset ning toimuvat paremini mõista. Säärane olukord pole sõitjale kunagi meeldiv, aga hiljem võib see hoopis head tuua.»

Latvala tõi võrdluseks praegused tipptegijad. «Oleme ajaloos näinud, kuidas näiteks Rally1st Rally2-autosse istutakse. Adrien Fourmaux on värskeim näide, aga väike paus on hästi mõjunud ka Elfyn Evansile ja Ott Tänakule.»

Võistkonna pealik kinnitab, et Katsuta on viimase paari kuu jooksul tõsiselt vaeva näinud. Ühes erinevate abilistega töötati muu hulgas ka detailide kallal.

«Panime Kreekas tähele, et tema legendis on liiga palju infot. See mõjutab keskendumist ja muudab sõitmise keeruliseks,» arutles Latvala. «Nüüd ootavad ees asfaldirallid, fookus läheb nendeks valmistumisele.»

Austrias, Tšehhis ja Saksamaal sõidetav Kesk-Euroopa ralli algab neljapäeval.

Tagasi üles