Käärikul treeninud klubile kaotanud Euroliiga tiitlikaitsja esitas protesti

Copy
Panathinaikose peatreener Ergin Ataman (vasakul), Pariisi mängija TJ Shorts ja Panathinaikose pallur Jerian Grant.
Panathinaikose peatreener Ergin Ataman (vasakul), Pariisi mängija TJ Shorts ja Panathinaikose pallur Jerian Grant. Foto: Panoramic / ZUMA Press / Scanpix

Korvpalli Euroliiga tiitlikaitsja Ateena Panathinaikos sai teisipäeva õhtul eurohooaja esimese kaotuse, kui jäi üllatuslikult alla liigas esimest hooaega mängivale Pariisile 80:84. Kreeka klubi ei jäänud aga rahule kohtunike tegevusega ning esitas pärast kohtumist protesti.

Panathinaikos vaidlustades vastuolulise ebasportliku vea, mis vilistati kohtumise otsustavatel minutitel mänguseisaku ajal. Intsident leidis aset, kui lõpuvileni oli jäänud 3.42 ja Panathinaikos oli kaotusseisus 68:75.

Ateena klubi rünnak oli just luhtunud ning Pariis tõttas kiirrünnakule, kui kõlas kohtuniku vile. Tehniline viga määrati Panathinaikose peatreenerile Ergin Atamanile.

Järgnema pidi mängupaus, kuid hoolimata vilest jätkas Pariisi mängija Leopold Cavaliere liikumist vastase korvi poole. Panathinaikose mängija Kendrick Nunn mängis samuti olukorra lõpuni ning tegi Cavaliere'i vastu ebasportliku vea.

Selle kõige tulemusena määrati Pariisile ühe vabaviske asemel kolm, mis võimaldas neil eduseisu suurendada kümnepunktiliseks: 78:68.

Panathinaikose abitreener Christos Serelis andis pärast mängu mõista, et protesti esitamine on ilmselge. «Tegime sellest ära esimese osa, milleks on protesti esitamine. Nüüd on meil poolteist tundi aega sellega edasi minemiseks. Tundub, et teeme seda,» ütles pärast mängu Serelis Novasportsile.

Pariisi ja Panathinaikose mängu tipphetked

Panathinaikos alustas Euroliigat kahe võiduga Saksamaa klubide Berliini Alba ja Müncheni Bayerni üle. Pärast kaotust ei saa Ateena klubi aga kaua puhata, sest neljapäeval minnakse võõrsil vastamisi Madridi Realiga. Hispaania tippklubi on tänavu Euroliigas saanud võidurõõmu maitsta vaid korra.

Pariis kaotas kahes esimeses voorus võitlusliku mängu järel Belgradi Crvena Zvezdale ja Milano Olimpiale. Kevadel EuroCupi võitnud ja seeläbi Euroliigasse tõusnud Pariis ladus suve lõpus hooajale põhja Lõuna-Eestis Kääriku spordikeskuses. Euroliiga avaldatud videoloost selgus, et Pariisi mängijad jäid Käärikul veedetud ajaga igati rahule.

Ühtlasi osaleti septembris Tallinnas kontrollturniiril, kus osalesid Eesti meister BC Kalev/Cramo, Kristian Kullamäe koduklubi Bilbao ja Kaspar Treieri leivaisa Napoli.

Tagasi üles