Kurioosum: FC Kuressaare endine töötaja on oma eksklubi mängul kohtunik

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik näitab punast kaarti.
Kohtunik näitab punast kaarti. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpalli meistriliiga tänaõhtust mängu FC Kuressaare ja FC Flora vahel vilistab peakohtunikuna Miko Pupart, kes töötas alles paari kuu eest FC Kuressaare pressiesindaja ja enne seda tegevjuhina ning on hetkel ametis Eesti Jalgpalli Liidus.

«Jalgpalliliit seadis tingimuse, et ta hakkaks vilistama meistriliigat ja seetõttu pidi ta loobuma tööst meie klubis,» rääkis FC Kuressaare tegevjuht Alver Kivi. «Selle kirja saime umbes veebruari lõpus või märtsi alguses. Eelmisel aastal oli ta klubis tegevjuht ja seejärel pressiesindaja.»

«Samas ka Tallinna mehed vilistavad Tallinna klubide mängu ning mina siin probleemi ei näe. Praegu ei ole tal klubiga enam mingit seost,» lisas Kivi.

«Sain ka umbes pool tundi tagasi teada, et selline olukord on,» lausus FC Flora peatreener Martin Reim. «Mis ma ikka oskan öelda, loodan, et kohtunik teeb tööd enda vääriliselt ja me mängime ise nii hästi, et ei saaks mingeid küsimusi üldse tekkidagi,» kommenteeris ta.

«Ma ei tahaks üldse selle peale mõeldagi, et seal võiks mingi probleem tekkida,» lisas Reim. «Kohtunikul on ju samuti mängu komissari näol vaatleja, kes tema tööd hindab.»

Kuna Flora ja jalgpalliliidu kontorid asuvad mõlemad Lilleküla staadionil, ei ole ka Reim ja Pupart teineteisele võõrad. «Ka meie näeme teineteist majas kogu aeg,» möönis Reim. «Eesti on lihtsalt niipalju väike, et kõik tunnevad üksteist.»

«Eesti on nii väike, et selliseid seoseid võib ikka leida,» märkis ka jalgpalliiidu infojuht Mihkel Uiboleht. «Oluline on, et ta teeks oma tööd korrektselt ja erapooletult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles