Noored kardisõitjad pakkusid pingelist sõitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron (nr. 5)
Ralf Aron (nr. 5) Foto: Printpreview.eu

Kardispordi Eesti meistrivõistlused jätkusid laupäeval Hiiumaal, Käina kardirajal.

Rotax Junior klassi haaravas finaalsõidus käis poodiumikohtade eest kibe heitlus, millest võitjana väljus Ralf Aron (AIX Racing Team), kes edestas Venemaa meistrivõistluse hetkeliidrit Andrey Iatcenko (Talvar Racing). Kolmandana lõpetas Jüri Vips (Kartdagö). Aroni sõnul oli kõige pingelisem võistluse algus, mil kahe eestlase koostööl kavaldati venelane üle.

«Läksin venelasele kurvis vahele ning Merilaht tuli kaasa ning saimegi mõlemad mööda,» seletas Aron situatsiooni. Pool võistlusmaast teisel kohal sõitnud Frank Merilahel (Kartdagö) tuli paraku leppida 14. kohaga. Nelja etapi kokkuvõttes hoiab liidrikohta Remo Rahula (Talvar Racing), Ralf Aron on teine ning kolmas Iatcenko. Tublil neljandal kohal on Siret Räämet (Talvar Racing).

Raket klassis jätkas võidukalt Paul August Lääne (TGT Racing), kes oli taaskord kiireim mõlemas võistlussõidus ning tõusis ühtlasi üldarvestuses liidriks. Üheks tasavägisemaks võistluseks kujunenud Raketi finaalis tuli teiseks Ron Donald (Liqui Moly Roli Team), kelle jaoks oli see tänavustel meistrivõistlustel esimeseks poodiumikohaks.

Kolmas oli Ragnar Veerus (Liqui Moly Roli Team), kes on samal kohal ka üldarvestuses. Neljandana finišeerus Georg Kõss (TGT Racing), keda kohtunikud karistasid ohtliku sõidu eest 10 sekundiga, mis lükkas Kõssi 11. kohale. Neljandaks tõusis seega Martin Leotoots (Kuningamäe Kart). Finaali viies oli eelfinaali teisena lõpetanud Ilja Martin Udre (Liqui Moly Roli Team), meistrivõistluste arvestuses on ta teisel kohal.

Intrigeerivaks kujunes Rotax Maxi finaal, mille võitis Sten Dorian Piirimägi (AIX Racing Team), teise koha sai Mart Soo (AIX Racing Team). Finišijoone ületas aga esimesena Aavo Talvar (Talvar Racing), kes rikkus reegleid, mis tähendas 10 trahvisekundit. See kukutas ta kolmandale kohale aga üldarvestuses jätkab ta liidrina. 33 punktiga kaotab talle Piirimäe, kolmas on Kairo Kivi (AGS Racing).

Rotax DD2 klassi finaali võitis väga heas hoos olnud Georg Vann (AGS Racing), kes Hiiumaalt lahkus täispangaga – võites kõik eel- ja finaalsõidud. Teisena lõpetas lätlane Martins Lapins ja enda jaoks probleemiderohke nädalavahetuse krooniks teenis kolmanda koha Fred Alliksaar (G-Star Raw Racing). Üldarvestuses jätkab liidrikohal Vann, teine on Mario Haugas (AIX Racing Team) ning kolmas Alliksaar.

KZ2+ klassi finaali võitis kindlalt absoluutselt päeva kiireim Martin Rump (Kartdagö), kes sarnaselt Vannile valitses tervet võistlusnädalat. Teine oli Mihkel Maltna (AIX Racing Team), kes juhib ka üldarvestuses. Kolmanda koha sai Kaspar Kallasmaa (Kuningamäe Kart).

Rotax Masters klassi eelfinaali võitis üllatuslikult Jaakko Kuusk (Talvar Racing), kes finaalis pidi aga alla vanduma lätlasele Anrijs Lembergsile. Kolmanda koha sai leedulane Normunds Stanevics. Paremuselt teine eestlane oli neljandana lõpetanud Priit Sei (Talvar Racing), viies oli Argo Tamm (AGS Racing). Üldarvestuses juhib lätlane Lembergs, teine on Sei ning kolms Stanevics.

Rotax Minimax klassis võitis Mihails Budovskis Lätist, teine oli Valters Zviedris. Eelfinaalis tuli kolmandaks Karl Leesmaa (AGS Racing) ja neljas oli Georgy Feodorov (AGS Racing). Finaalis vahetasid viimased kaks omavahel positsioonid. Üldarvestuses juhib Budovskis, teine Zviedris, kolmas Leesmaa ja neljas Feodorov.

Micro 60 klassis oli teistest peajagu üle venelanna Ira Sidorkova (PremiLux Racing), kes võitis mõlemad võistlussõidud. Teine oli Alexander Vilaev (PremiLux Racing) ja parima eestlasena kolmas Steven Pärnasalu (AIX Racing Team). Ka üldarvestuses on liidriks Sidorkova, teine on Karl-Kenneth Neuhaus (Liqui Moly Roli Team) ja kolmas Vilaev.

Micro klassi finaali kiireim oli lätlane Gustavs Malins, teine Robin Särg (Gear Racing), kolmas Vassili Sumin (AGS Racing). Selles klassis on üldliidriks Robin Särg.

Christoffer Reintam (Kartdagö) võitis Cadet klassi finaali, teine oli Kirill Leshchenko (PremiLux Racing) ning kolmas Karl-Markus Sei (TGT Racing). Lootuse karikat juhib nelja etapi järel Reintam, teine on Leshchenko ning kolmas Rimmo Kadapik (AIX Racing Team).

Kardispordi Eesti meistrivõistluste viies etapp sõidetakse 3.-4. augustil Lätis, Kandava ringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles