Albert ja Kivioja kaitsesid triatlonis Eesti meistritiitlit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert
Marko Albert Foto: Denise Roberts McKee, Real Racine’i juhatuse liige

Eesti meistrid triatlonis selgusid  Võrus Kubija järve ääres. Põhivõistlusele (olümpiadistantsile 1,5 km + 40 km + 10 km) startisid favoriitidena valitsevad Eesti meistrid Marko Albert ja Kaidi Kivioja, kes mõlemad suutsid oma tiitleid kaitsta.

Esimesena väljus veest Marko Albert ajaga 18.11 ja 1,5 minutilise eduga Venemaa sportlase Aleksei Tsepajevi ees. Albert hoidis rattal oma edu, teisena saabus rattarajalt Kirill Kotšegarov, kolmandana Raimo Raudsepp, neljandana Mart Suurkivi. Ka jooksurajal Albertile vastast ei olnud ja ta finišeeris ajaga 1:54:06. Eesti MV hõbemedali võitis Kirill Kotšegarov ja pronksi Raimo Raudsepp.

«Täna oli tööpäev,» sõnas võitja tagasihoidlikult. «Rattarajal kerge ei olnud, konkurendid tegid ikka lokke tagumiku alla...» naljatles Albert hiljem konkurentidele au andes.

Naiste konkurentsis väljusid Kaidi Kivioja ja Kairi Schmidt veest koos. Rattarajal pani aga Kivioja oma paremuse maksma ning lõpetas kogu distantsi 9. kohaga, ajaga 2:09.24. EMV hõbemedali võitis Alma Sarapuu ja pronksi Kairi Schmidt.

A-klassi noored, juuniorid ja veteranid 60 selgitasid Eesti meistrid sprindidistantsil (0,75 km + 20 km + 5 km). Distantsi kiireim oli stardist finišini A-klassi sportlane Markko Etverk, kes lõpetas võistluse ajaga 1:01.04. Teisena lõpetas juunior Hannes Poolamets ajaga 1:03.25. Kiireimad neiud olid noortest Sandra Schmidt ja naisjuunioridest Kerti Kesküla. Veteranid 60 Eesti meistriks krooniti Jaan Jõgi.

Noorte B-klass ja veteranid 70 selgitasid oma vanuseklasside Eesti meistrid distantsil 0,3 km + 12 km + 3,3 km. Võitis Arthur Kooser ajaga 38.20. Kiireim neiu oli Laura Kallas ajaga 44.34. Veteranid 70 Eesti meistritiitli võitis Ilmar Tagel.

Lapsed selgitasid oma Eesti MV parimad distantsil 0,15 km + 3,5 km + 1 km. Kolmes vanuseklassis võitsid Eesti meistri tiitlid Johannes Sikk ja Katre Meriloo, Matteus Miilpalu ja Annabel Pure, Sander Aavik ja Kirke Kool. Kokku võistles erinevates võistlusklassides 348 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles