Vastu ööd saabunud dopingukütid ajasid Asafa Powelli vihale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asafa Powell on küll dopinguküttide peale kuri, ent loodetavasti stardipüstolit siiski pruukima ei hakka.
Asafa Powell on küll dopinguküttide peale kuri, ent loodetavasti stardipüstolit siiski pruukima ei hakka. Foto: SCANPIX

Jamaika sprinter Asafa Powell ja tema taustajõud on pahased dopinguküttide peale, kes saabusid jooksjalt vereproovi võtma hilisõhtul, kui Powell juba magas.

Vereproovi võtjad koputasid Powelli uksele kohaliku aja järgi kell 22.15. Jamaikalane kaebas seejärel ROKile, et sellega rikuti tema ettevalmistust homseks võistluseks.

«On väga tore, et nad teste teevad, aga nad võiksid Asafa ettevalmistusest rohkem hoolida,» vahendab Reuters Powelli mänedžeri Paul Doyle’i sõnu. «Ta jäi vähem kui 48 tundi enne avastarti väga olulistest unetundidest ilma.»

Doyle lisas, et viie päeva jooksul on Jamaika sprinterilt verd võetud koguni kolm korda, seitsme ampulli jagu. Tema sõnul kurnab see Powelli vaimu. «Teise korra järel ütles ta, et on treenimiseks liiga nõrk,» ütles mänedžer.

Doyle’i kinnitusel vestlesid tema, Jamaika delegatsiooni juht ja võistkonna arst antud teemal dopingukontrollidega ja teavitasid oma kaebusest ka ROKi. Rahvusvahelise olümpiakomitee sõnum olnud aga konkreetne – saame murest aru, aga test tuleb ikkagi ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles