Olümpiafinaalis kohtuvad maailma edetabeli esimene ja teine

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa mängijad.
Venemaa mängijad. Foto: SCANPIX

Meesvõrkpallurite eileõhtused poolfinaalkohtumised lõppesid peaaegu ootuspäraselt. Bulgaaria hakkas tugevalt vastu Venemaale ja pisut üllatava karmusega käis Brasiilia üle Itaaliast.

Finaalis kohtuvad maailma edetabeli juht Brasiilia ja teisel kohal paiknev Venemaa, kirjutab volley.ee.

Venemaa alistas Bulgaaria 3:1 (21, 15, -23, 23), Brasiilia oli Itaaliast üle 3:0 (21, 12, 21). Mõlemat poolfinaalmängu jälgis Earls Courti hallis ligi 14 000 huvilist. Pronksmedalile mängitakse pühapäeval kell 11.30, finaal algab 15.00.

Venelasi aitas efektiivsem serv, isegi kui see otse punkti ei toonud, rünnakul tegid oma töö ära võimas Maksim Mihhailov, tehniline ja osav veteran Sergei Tetjuhhin (36), meeskonna kapten Tarass Htei ning keskründaja Aleksandr Volkov. Raskustele põrkuti kolmandas geimis, kui vastutuskoorem ühtäkki tunda andis ja mehed närveldama pani. Dmitri Muserski sõnul (sports.ru) läks oma mäng käest ja kohtunikud vilistasid publiku survel bulgaarlaste kasuks. Kogu pilt võinuks järsku muutuda, kui bulgaarlastel neljandas geimis õnne olnuks.

«Aga me oleme ju Venemaalt – mida raskem, seda parem,» kommenteeris muutusi sidemängija Aleksandr Butko, kes vahetati platsile siis, kui Sergei Grankinil raskeks läks. Peatreener Vladimir Alekno: «Bulgaarlased lugesid Grankinit liiga hästi. Pärast vahetust joonis muutus, vastane polnud selleks valmis.»

Bulgaarlaste kapten Vladimir Nikolov: «Hakkasime väärikalt vastu, aga geimilõppudes oma šansse ära kasutada ei suutnud. Venelased mängisid täna meist paremini.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles